Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Google anunta ca trece pe energie verde

0

Greenpeace România – Google anunță că trece pe energie verde din 2017

București, 7 decembrie – Google a anunțat astăzi că în 2016 a achiziționat energie electrică de la instalații solare și eoliene cu o capacitate însumată de 2600 de MW, având ambiția ca până în 2017 să folosească doar energie regenerabilă. Google, cel mai mare cumpărător de energie verde, a mai subliniat că energia regenerabilă nu numai că a micșorat amprenta de carbon a companiei, dar a fost și ce mai cea mai bună opțiune, întrucât presupune costuri mici.

Wind turbines on the Story County 1 Energy Center, just north of Colo. Each turbine has a 1.5-megawatt capacity and contributes to generating electricity for up to 75,000 homes. The NextEra Energy-owned wind farm has been in operation since 2008.

Wind turbines on the Story County 1 Energy Center, just north of Colo. Each turbine has a 1.5-megawatt capacity and contributes to generating electricity for up to 75,000 homes. The NextEra Energy-owned wind farm has been in operation since 2008.

2600 de MW reprezintă cam jumătate din capacitatea actuală de producție a energiei bazată pe surse regenerabile în România. Google dă tonul și sunt sigur că vor urma și alte companii care își vor asuma lupta cu schimbările climatice. În acest context, Ministerul Energiei din România pune frână investiților în energia regenerabilă, anunțând tăierea schemei de sprijin. Recenta strategie energetică pentru România este mult prea pesimistă și, prin țintele de energie regenerabilă propuse, pune în primejdie angajamentul pe care România l-a semnat, acela de a menține creșterea temperaturii globale sub 1,5 Grade Celsius. În altă ordine de idei, ambiția Google de a atinge ținta 100% în consumul de energie regenerabilă, arată că Uniunea Europeană nu va mai fi mult timp vârf de lance în domeniul energiei regenerabile iar eforturile sale trebuie să sporească pentru a ține pasul cu o piață dezghețată, o piață mondială emergentă care a așteptat ani și ani semnalul de la cei mai puternici lideri. Europa va trebui să recupereze cu ceva avântul celorlalți mamuți industriali. În viziunea noastră, singurul avantaj pe care Europa îl poate față de competitor, va fi deschiderea pieței către cetățeni, descentralizarea și democratizarea producției de energie.” declară Ionuț Ruscea, coordonatorul campaniei pentru energie curată, Greenpeace România.

“Așa cum însăși compania Google recunoaște, eforturile sale de a se converti complet în utilizator de energie regenerabilă s-au dovedit a fi un proces încă în desfășurare datorită opțiunilor limitate existente pe piață. Compania evidențiază pe bună dreptate faptul că există o nevoie presantă de a schimba politicile guvernamentale pentru a stiumula investițiile și pentru a deschide noi drumuri ce ar oferi posibilitatea companiei să își alimenteze operațiunile doar cu energie regenerabilă. Google și alți leaderi din zona IT (Apple, Facebook) și-au folosit din ce în ce mai mult influența pentru a deschide piețe de energie regenerabilă.”, spune Gary Cook, analist IT Greenpeace.

Greenpece va lansa la începutul anului viitor raportul Clicking Clean, care evaluează performanțele unor companii precum Google, Apple, Amazon ș.a. privind utilizarea energiei regenerabile.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.