Go Green in the City alături de Schneider Electric: Perioada de pre-înscriere este acum deschisă

0

 Schneider Electric, în cooperare cu Student Competition, va lansa cea de-a patra ediţie a Go Green in the City, concursul internaţional de proiecte care îi provoacă pe studenţi să descopere şi să propună soluţii inovatoare pentru managementul eficient al energiei. Acest concurs inspiraţional reprezintă o mare şansă pentru studenţi de a afla cele mai noi dezvoltări din domeniul energiei, al tehnologiei şi al mediului de afaceri,  oferind, în acelaşi timp, o multitudine de oportunităţi de dezvoltare profesională.  

Spre deosebire de anii precedenţi, competiţia de anul acesta este deschisă studenţilor de pe tot globul. Astfel, şi studenţii din România vor avea oportunitatea de a-şi testa ideile cu cele ale colegilor din ţări precum SUA, Franţa, Germania, Rusia sau China. Aceştia trebuie să se înregistreze în echipe de câte două persoane, dintre care cel puţin una de sex feminin, pe site-ul oficial al competiţiei www.gogreeninthecity2014.com.

Participanţii îşi vor testa cunoştinţele despre managementul energiei, sustenabilitate şi compania care a făcut toate aceste lucruri posibile – Schneider Electric. Astfel, studenţii vor răspunde unor întrebări cu variante multiple de răspuns şi îşi vor prezenta ideile de proiecte de gestionare eficientă a energiei.

Prin introducerea fazei de Mentorat, competiţia beneficiază de o valoare adaugată importantă. După finalizarea cu succes a etapelor iniţiale şi selectarea între primii 100 de participanţi, studenţii vor avea şansa de a lucra împreună cu un “Mentor” din cadrul Schneider Electric. Echipa va colabora cu mentorul pentru elaborarea soluţiilor creative de gestionare eficientă a energiei şi vor realiza o scurtă descriere şi o prezentare video a ideii lor.

Aducând împreună participanţii şi experţii din domeniu, studenţii vor beneficia de consultanţă de specialitate, sprijin şi mentorat din partea angajaţilor Schneider Electric. Mentorii vor oferi informaţii preţioase şi expertiză pentru a dezvolta ideile echipelor, dar şi pentru a le provoca pe acestea să îşi depăşească limitele.

Pe baza prezentărilor depuse, cele mai bune 12 echipe vor fi invitate să îşi prezinte proiectele în faţa unui juriu format din experţi, în cadrul unui eveniment special organizat la Paris în iunie 2014. Echipele finaliste vor avea, de asemenea, oportunitatea de a participa la un interviu individual cu reprezentanţii departamentului de Resurse Umane al Schneider Electric*. Echipa câştigătoare va fi recompensată pentru munca depusă printr-o călătorie la două dintre locaţiile Schneider Electric din lume şi printr-o poziţie în cadrul companiei**.

Schneider Electric îşi doreşte să cunoască ideile creative ale studenţilor şi să îi ajute pe aceştia să îşi îndeplinească obiectivul comun de a crea soluţii eficiente energetic pentru oraşe inteligente.

 

* Interviul nu garantează obţinerea unui loc de muncă sau a unui stagiu de practică.

**O poziţie care îndeplineşte cerinţele Schneider Electric.

 Go Green in the City 2

Despre Schneider Electric

Arhitecţi ai eficienţei, cu operaţiuni în mai mult de 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei peste 140 000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă şi verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2012, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele şi organizaţiile „să profite la maximum de resursele energetice”.

www.schneider-electric.com/ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.