Go Green in the City alături de Schneider Electric: Perioada de pre-înscriere este acum deschisă

0

 Schneider Electric, în cooperare cu Student Competition, va lansa cea de-a patra ediţie a Go Green in the City, concursul internaţional de proiecte care îi provoacă pe studenţi să descopere şi să propună soluţii inovatoare pentru managementul eficient al energiei. Acest concurs inspiraţional reprezintă o mare şansă pentru studenţi de a afla cele mai noi dezvoltări din domeniul energiei, al tehnologiei şi al mediului de afaceri,  oferind, în acelaşi timp, o multitudine de oportunităţi de dezvoltare profesională.  

Spre deosebire de anii precedenţi, competiţia de anul acesta este deschisă studenţilor de pe tot globul. Astfel, şi studenţii din România vor avea oportunitatea de a-şi testa ideile cu cele ale colegilor din ţări precum SUA, Franţa, Germania, Rusia sau China. Aceştia trebuie să se înregistreze în echipe de câte două persoane, dintre care cel puţin una de sex feminin, pe site-ul oficial al competiţiei www.gogreeninthecity2014.com.

Participanţii îşi vor testa cunoştinţele despre managementul energiei, sustenabilitate şi compania care a făcut toate aceste lucruri posibile – Schneider Electric. Astfel, studenţii vor răspunde unor întrebări cu variante multiple de răspuns şi îşi vor prezenta ideile de proiecte de gestionare eficientă a energiei.

Prin introducerea fazei de Mentorat, competiţia beneficiază de o valoare adaugată importantă. După finalizarea cu succes a etapelor iniţiale şi selectarea între primii 100 de participanţi, studenţii vor avea şansa de a lucra împreună cu un “Mentor” din cadrul Schneider Electric. Echipa va colabora cu mentorul pentru elaborarea soluţiilor creative de gestionare eficientă a energiei şi vor realiza o scurtă descriere şi o prezentare video a ideii lor.

Aducând împreună participanţii şi experţii din domeniu, studenţii vor beneficia de consultanţă de specialitate, sprijin şi mentorat din partea angajaţilor Schneider Electric. Mentorii vor oferi informaţii preţioase şi expertiză pentru a dezvolta ideile echipelor, dar şi pentru a le provoca pe acestea să îşi depăşească limitele.

Pe baza prezentărilor depuse, cele mai bune 12 echipe vor fi invitate să îşi prezinte proiectele în faţa unui juriu format din experţi, în cadrul unui eveniment special organizat la Paris în iunie 2014. Echipele finaliste vor avea, de asemenea, oportunitatea de a participa la un interviu individual cu reprezentanţii departamentului de Resurse Umane al Schneider Electric*. Echipa câştigătoare va fi recompensată pentru munca depusă printr-o călătorie la două dintre locaţiile Schneider Electric din lume şi printr-o poziţie în cadrul companiei**.

Schneider Electric îşi doreşte să cunoască ideile creative ale studenţilor şi să îi ajute pe aceştia să îşi îndeplinească obiectivul comun de a crea soluţii eficiente energetic pentru oraşe inteligente.

 

* Interviul nu garantează obţinerea unui loc de muncă sau a unui stagiu de practică.

**O poziţie care îndeplineşte cerinţele Schneider Electric.

 Go Green in the City 2

Despre Schneider Electric

Arhitecţi ai eficienţei, cu operaţiuni în mai mult de 100 de ţări, Schneider Electric oferă soluţii integrate pentru diverse segmente de piaţă, deţinând poziţii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcţii şi al centrelor de date sau reţelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cei peste 140 000 de angajaţi ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă şi verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2012, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele şi organizaţiile „să profite la maximum de resursele energetice”.

www.schneider-electric.com/ro

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează