Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Global Dignity Day in Romania si in intreaga lume, pe 16 Octombrie

0

Sute de mii de tineri vor fi inspirati sa aiba un impact pozitiv prin recunoasterea demnitatii proprii, ca drept fundamental, precum si a demnitatii celorlati

Bucuresti, 16 octombrie 2019—Pe 16 octombrie 2019, sute de mii de tineri din intreaga lume vor lua parte la Global Dignity Day, o manifestare anuala initiata de catre organizatia internationala Global Dignity. In Romania, evenimentul este organizat de Asociatia Global Dignity, alaturi de voluntari ai organizatiei si scoli care s-au alaturat acestui demers, in Oradea, Adjud, Sibiu, Iasi, Resita etc.

Pe 16 octombrie, ateliere, forumuri, proiecte, povestiri, vorbitori inspirationali, spectacole muzicale si alte activitati vor ajuta participantii sa inteleaga mai bine valori care stau la baza demnitatii: stima de sine, empatie si compasiune. Evenimentele Global Dignity Day au loc in tari din intreaga lume, in scoli, centre de tineret, comunitati diverse, tabere de refugiati sau companii.

Global Dignity Day promoveaza toleranta, egalitatea in drepturi si iubirea semenilor. Cu aceste valori in centrul lor, indivizii pot continua sa creeze comunitati care sa onoreze si sa practice pacea, incluziunea, egalitatea de sanse si dreptatea.

Cu ocazia acestui eveniment, ASR Haakon, Printul Mostenitor al Norvegiei si co-fondator al Global Dignity, ne spune: „Pekka Himanen, John Bryant si cu mine am creat Global Dignity pentru ca am dorit sa inspiram oamenii de pretutindeni sa priveasca dincolo de ceea ce ne diferentiaza si mai degraba sa recunoastem tot ceea ce ne uneste. Cand am organizat Dignity Day pentru prima oara, nu ne-am imaginat niciodata ca intr-o zi vom ajunge sa inspiram peste un milion de tineri in fiecare an. Vedem, odata cu acest lucru, nevoia de transformare si puterea demnitatii. Recunoscand propria noastra demnitate si valoarea intrinseca a fiecarei alte persoane, putem rezolva cele mai mari provocari cu care ne confruntam si sa transformam cu adevarat lumea in mod pozitiv, impreuna.”

Mesajul sau se adreseaza in pricipal copiilor si tinerilor, care sunt invitati sa isi asume lidershipul pentru a aduce schimbare: https://www.youtube.com/watch?v=Hq4H-rio0NM

In Romania vor fi organizate peste 30 de evenimente, la care vor lua parte copii si adolescenti cu varste de la 3 la 18 ani. ”Ne-am dorit ca in acest an sa deschidem organizarea de evenimente Dignity Day catre scoli, astfel incat valorile demnitatii sa fie intelese si asumate de cat mai multi copii si tineri, in sesiuni facilitate de profesori sau voluntari din reteaua noastra. Ne bucura sa vedem ca sunt oameni dispusi sa ofere timp, energie si ideile lor, contribuind, astfel, la a inspira pe cei care fac Romania de maine mai buna”, spune Georgiana Giba, Manager de proiect in cadrul Project Manager in cadrul organizatiei din Romania.

In acest an vor fi organizate evenimente Dignity Day in Bucuresti, Resita, Sibiu, Oradea, Iasi, Onesti, Bacau, Deva, Suceava, Suditi (Ialomita), Adjud, alaturi de initiative din Armenia, Canada, Colombia, Costa Rica, Finlanda, Franta, Germany, Singapore si multe alte tari din intreaga lume.

Despre GLOBAL DIGNITY

Global Dignity are misiunea de a promova ideea ca fiecare persoana merita sa traiasca o viata cu demnitate.

In 2006, in cadrul Forumului Economic Mondial, trei prieteni, membri ai Young Global Leaders, au cautat sa inteleaga mai bine cauzele pentru care in lumea noastra exista nedreptate si intoleranta. Concluzia lor a fost ca acest lucru se intampla din cauza unei lipse a demnitatii si a recunoasterii faptului ca avem cu totii un fond uman comun. Atunci au inteles ca acest lucru este cauzat de fapt delipsei unei intelegeri clare a conceptului de demnitate.

Hotarati sa uneasca cat mai multi oameni in jurul ideii ca fiecare merita sa traiasca o viata cu demnitate, acesti trei lideri – ASR Printul Haakon al Norgeviei, John Hope Bryant, CEO si Fondator Operation Hope si

Pekka Himanen, autor, profesor si fost consilier al presedintelui finlandez Martti Ahtisaari — au lansat Global Dignity organizand un atelier educational intr-o scoala din Elvetia. Arhiepiscopul Desmond Tutu si Richard Branson i-au insotit in acea vizita la scoala. Ambii au fost impresionati de experienta, astfel ca au decis sa se alature initiativei si sa faca parte din Boardul organizatiei.

Astfel a fost fondata organizatia Global Dignity.

De atunci, organizatia este activa in peste 70 de tari, avand o retea extinsa de voluntari care faciliteaza sesiuni de lucru cu copiii si tinerii cu care organizatia lucreaza.

Mai multe: globaldignity.org, globaldignity.ro si Facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.