Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Get Empowered. Get Employed

0

Băile Tuşnad, Harghita, 8 – 17 decembrie 2017

Astăzi tinerii din întreaga Europă se confruntă cu provocarea tranziției de la educație la ocuparea forței de muncă. Acest lucru este corelat de date statistice care confirmă faptul că 8,7 milioane de tineri cu vârste între 15-29 ani sunt șomeri și 13,7 milioane nu se află în câmpul muncii, în educație sau în formare (http://ec.europa.eu/europe2020). Unul din răspunsurile potențiale la această problemă îl reprezintă activitatea lucrătorilor de tineret care poate influența pozitiv integrarea tinerilor pe piața muncii.

Unul dintre obiectivele strategice ale Comisiei Europene în ceea ce priveşte Educația și formarea europeană 2020 (ET2020) se concentrează asupra creşterii capacităţilor de angajare şi antreprenoriat ale tinerilor. Asociaţia Young Europe Society doreşte să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv strategic prin activitatea sa în domeniul tineretului.

În acest sens în perioada 08-17.12.2017 implementează cursul de pregătire finanţat prin programul Erasmus + „Get empowered.Get employed” în Băile Tuşnad, judeţul Harghita ce reuneşte 30 de lucrători de tineret şi 4 traineri ce provin din zece ţări: Bulgaria, Macedonia, Italia, Cehia, Polonia, Estonia, Lituania, Slovacia, Ungaria și România unde vor lucra împreună pentru a descoperi sensul și impactul metodelor și tehnicilor non-formale în activitatea de tineret și  modul de aplicare a acestora în contextul scăderii șomajului în rândul tinerilor.

Printre obiectivele proiectului se numără:

  • Creșterea nivelului de cunoștințe, abilități și atitudini pozitive ale celor 30 de tineri în aplicarea metodelor non-formale pentru a facilita accesul tinerilor pe piața muncii;
  • Creșterea capacităților celor 10 ONG-uri partenere în organizarea de evenimente, activități și ateliere de lucru pentru tineri care pot crește șansele acestora de a accesa piața muncii;
  • Sporirea numărului de resurse pentru lucrătorii de tineret în ceea ce privește metodele non-formale de învățare și crearea unui ghid al activităților non-formale.

Toate metodele de învățare utilizate sunt non-formale, precum: prezentarea, brainstorming-ul, jocul de rol, implicarea activă a participanților în discuție, facilitarea grafică și cartografierea minții colaborative, studiu de caz; învățarea prin practică, masa rotundă și multe altele. Proiectul implică de asemenea elevi ai Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc unde cei 30 de lucrători de tineret vor susţine un atelier elevilor claselor a X-a pe tema creşterii angajabilităţii.

Proiectul actual finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus + reprezintă o parte a unei strategii pe termen lung a organizaţiei prin care îşi propune să contribuie la creşterea angajabilităţii şi a activităţii antreprenoriale în rândul tinerilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.