Gerda înoată din Asia până în Europa, pentru HOSPICE

0

Gerda Maria va înota pe 20 iulie 2014, în apele Strâmtorii Bosfor, la singura competiţie de înot din lume care leagă două continente, Asia şi Europa.

Bosphorus Cross-Continental Races este un concurs de înot care presupune traversarea Strâmtorii Bosfor, pe o distanță de 6,5 km.

gerda

Cursă se desfăşoară la Istanbul şi se află la a 26-a ediţie. Organizatorul evenimentului este Comitetul Olimpic din Turcia. Anul acesta cursa va avea loc pe 20 iulie, cu startul la ora 12:00.

Gerda Maria vorbește cu drag despre cauza HOSPICE și despre motivația acestei provocări:

’’Fac acest lucru deoarece îmi place să cred că întotdeauna se mai poate face ceva, chiar şi atunci când pare că nu mai e nimic de făcut. Misiunea HOSPICE Casa Speranţei este şi misiunea mea! Am reprezentat România de trei ori la această cursă, obţinând de două ori locul 3 şi o dată locul 5. Cursa de anul acesta va avea, însă, o încărcătură emoţională aparte, pentru că ştiu că voi toţi veţi fi alături de mine, donând pentru cauza în care cred.

Și o voi face cu tot sufletul, pentru a aduce un zâmbet pe chipurile mult încercate ale celor peste 10.000 de femei din România care sunt diagnosticate anual cu o boală dură: cancer mamar.’’ – Gerda Maria

Repere pe traseu:

Start: Kanlıcă Port

Finish: Kuruçeşme Cemil Topuzlu Park

Pe partea din Anatolia: Kanlıca Bay, Fatih Sultan Mehmet Bridge, Küçüksu, Cape Kandilli,

Vaniköy Kuleli Military High School, Çengelköy.

Pe partea europeană: Baltă Limanı Bay, Fatih Sultan Mehmet Bridge, Rumeli Hisarı Beacon,

Bebek Bay, Arnavutköy Ferry Port, Galatasaray Island, Kuruçeşme Beacon.

Cu sprijinul:

Donna Medical Center, clinică dedicată sănătății femeilor și Centru de Excelență pentru depistarea precoce a cancerului mamar.

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă. Beneficiarii serviciilor sunt copiii și adulții cu boli incurabile din București, Brașov, Făgăraș și Zărnești.

Îngrijirea paliativă este menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci când se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (după Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 22 ani, servicii de îngrijire paliativă și a fost desemnat centru de excelență pentru Europa de Sud Est.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează