Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Geometry anunță lansarea platformei internaționale #UpForCollab. O inițiativă menită să ofere sprijin oamenilor din industriile creative în contextul pandemiei

0
  • Colecția de imagini #UpforCollab face parte din platforma internaționala de imagini stock premium EyeEm, www.eyeem.com
  • O modalitate prin care creativii, producătorii, creatorii de conținut care au pierdut proiecte sau au rămas fără locuri de muncă îți pot expune lucrările

O nouă inițiativă intitulată #UpForCollab (www.eyeem.com/upforcollab/for-creatives) s-a lansat de curând. Este vorba despre o platforma inovatoare de imagini care dedică, la nivel global și în premieră, o colecție industriei creative. Este o resursă nouă pentru creativii deschiși colaborărilor cu branduri și agenții de publicitate, media sau comunicare.

Inițiativa este o colaborare între Eyeem, platforma globala de imagini stock premium și producții foto și video profesioniste, și Geometry – agenția de end-to-end Creative Commerce a WPP – pentru a susține la nivel global industria creativă afectată de pandemia Covid-19.

#UpForCollab este o colecție integrată în platforma EyeEm unde utilizatorii sunt încurajați să publice imagini originale, de bună calitate ce pot fi utilizate de branduri și agenții de publicitate și comunicare într-un moment în care producțiile video și ședințele foto sunt restricționate sau anulate. Ideea aparține echipei Geometry București, iar EyeEm le permite utilizatorilor care își fac cont sa urce imagini cu munca lor, link către portofoliu sau website pentru a se promova gratuit. Atunci când imaginile sunt cumpărate de clienții platformei, utilizatorii primesc un procent din vânzare. În plus, prin intermediul profilelor EyeEm, ei se pot conecta cu branduri și agenții pentru a colabora pe diverse proiecte.

Bogdan Teodorescu, Creative Director Geometry București: “Cred că în ceea ce privește pandemia, cel mai de preț lucru pe care l-am învățat a fost să ne ajutăm și să ne susținem unii pe alții. Atunci când poți să contribui cu ceva, indiferent că e vorba de o simplă listă de cumpărături, un spin-off total al unei linii de producție sau o absorbție temporară de personal proaspăt scos de pe tușă din cauza restricțiilor, merită să te implici. Așa s-a născut #UpForCollab, într-o seară târzie, pe zoom, când ne-am dat seama că putem face ceva noi pentru noi, ca industrie”.

La nivel internațional, Oxford Economics în parteneriat cu Federația Industriilor Creative, o instituție ce reprezintă și susține industriile creative din Marea Britanie a estimat în luna iunie că mai mult de 400.000 de locuri de muncă și 77 miliarde de lire profit ar putea fi pierdute în acest an. Deși sectorul creativ din Marea Britanie era pe un trend ascendent, acum este lovit de două ori mai puternic decât restul sectoarelor.

Simon Cox, CEO EyeEm declară: Nimeni nu era pregătit pentru un astfel de an. Și, în timp ce majoritatea companiilor își regăsesc încet-încet fluxul normal de lucru, puterea creativă globală încearcă să se descurce pe cont propriu. Există o reducere semnificativă de locuri de muncă și proiecte care afectează pe toată lumea. #UpForCollab este o idee venita din partea Geometry și am agreat că este o modalitate excelentă prin care putem susține industria. Datorită tehnologiei AI de care beneficiază platforma putem ajuta comunitatea prin conectarea cu oamenii de marketing și clienții în căutare de imagini vizuale autentice.

Till Hohmann, Chief Creative Officer EMEA, Geometry adaugă, “Industria noastra a dat dovadă de o reală dorință de a continua să lucreze ca înainte pentru clienți, în contextul unor vremuri fără precedent. Creativitatea câștigă întotdeauna. De aceea, agențiile și brandurile caută soluții alternative care să susțină conținutul valoros al publicității la nivel global. Suntem recunoscători să punem la dispoziția industriei creative #UpForCollab, o soluție din care toata lumea poate beneficia.”

Utilizatorii își pot crea pagina de profil pe EyeEm cu o scurtă descriere a capabilităților profesionale, experienței, link-uri către site-uri, disponibilitate. Pot urca fotografii cu #UpForCollab.

Oamenii de marketing și brand, agențiile și alte organizații creative care sunt în căutare de imagini și doresc să susțină comunitatea pot căuta conținut cu tag #UpforCollab și vedea profilele utilizatorilor. Fiecare utilizator va primi un procent din vânzarea fiecărei imagini.

Echipa Geometry Bucuresti x Geometry Global

Bogdan Teodorescu – Creative Director

Ioana Ichim – Senior Copywriter

Bogdan Dinu – Senior Art Director

Madalina Gogu – Account Director

Denissa Mic – Communication Manager

Till Hohmann – Chief Creative Officer EMEA

Sebnem Camas – Regional Marketing and Communications Director EMEA

Lindsey Yoselevitz – Head of Global Communications Geometry Global

Despre EyeEm

EyeEm este platforma globala de imagini stock premium si de productii foto si video profesioniste.

Platforma are la baza un software patentat AI care analizeaza automat conținutul unei imagini.

Motorul de cautare personalizat ofera brandurilor posibilitatea sa gaseasca rapid si sigur vizualuri de brand. Avand milioane de fotografi care contribuie in platforma, compania cu sediul in Berlin detine unele dintre cele mai frumoase imagini din lume. Reteaua globala EyeEm permite oricarei companii sa angajeze fotografi pentru imagini si productii video de inalta calitate oriunde in lume. EyeEm a fost fondata in 2011 si are birouri in Berlin si New York.

Despre Geometry

Suntem agentia de End to End Creative Commerce, parte a WPP. Obiectivul nostru este acela de a crea experiente in retail care sa duca la cresterea businessului. Credem ca spatiul de retail are cel mai mare potential creativ neexploatat de a creste brandurile. Living CommerceTM este abordarea si platforma noastra care ne ghideaza in activitatea cu clientii. Prin intelegerea procesului decizional de cumparare a consumatorului oferim cele mai inovative si mai importante experiente in retail, design, inovatie si marketing experiential.

Activam in 54 de orase si 40 de piete, oriunde viata se intersecteaza cu mediul comercial. www.geometry.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.