Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Gala „Culorilor tineretii” in capitala europeana a tineretului

0

Cea de-a patra ediţie a Festivalului studenţilor francofoni din Europa centrală şi orientală îşi deschide porţile marelui public, vineri, 24 aprilie 2015, când va avea loc Seara de Gala, prilej cu care vom sarbători şi aprecia împreună, prin intermediul producţiilor realizate de studenţi, talentul tinerilor francofoni.

logo_rond
Inscris pe lista manifestărilor Cluj 2015 – Capitală europeană a tineretului şi organizat sub egida Alianţei Civilizaţiilor a Naţiunilor Unite făcând parte din calendarul celebrării celor 60 de ani de la aderarea României la ONU, cea de-a patra ediţie a Festivalul studenţilor francofoni din Europa centrală şi orientală este un eveniment inedit care celebrează tinereţea şi diversitatea multiculturală in francofonie.

Timp de o saptămână, 100 de studenţi din 20 de ţări ale Europei centrale si orientale, reuniţi la Cluj – Napoca  prin intermediul limbii franceze, au acceptat provocarea de a învăţa coregrafii, de a improviza teatral, de a fi creativi în realizarea de afişe, clipuri video, pictură pe ceramică sau prin a face primii paşi în punerea bazelor unui start-up. Producţiile lor vor fi prezentate în seara de Gală, vor fi supuse jurizării şi cele mai bune vor fi premiate pe măsură.

Aspectul ştiinţific nu a lipsit din cadrul festivalului, studenţii realizând o incursiune istorică in epoca lui Napoleon în timpul Conferinţei-atelier « Seul à Waterloo, Seul à Sainte-Hélène », susţinută de  Istoricul Edith Szegedi, actorul Mihai Gruia Sandu şi regizorul Răzvan Popa. Au fost invitaţi să ia parte la o masă rodundă despre Francofonia utilă, ocazie cu care au conştientizat atu-ul pe care limba franceză îl reprezintă în găsirea unui loc de muncă. « A învăţa, a preda şi a face cercetare în era numericului » a fost titlul celei de-a treia manifestării stiinţifice propusă studenţilor spre a-i sensibiliza asupra rolului numericului în formare.

Cunoştinţele generale legate de francofonie le-au fost testate în cadrul concursului « Intrebări pentru un francofon » care a oferit posibilitatea participanţilor de a acumula noi cunoştinţe prin întrebări şi răpunsuri.

Periplul imaginar al studenţilor în cele 20 de ţări participante a fost realizat în timpul serilor organizate sub tema « Culorile ţării mele », momente în care studenţii au avut ocazia să cunoască ţarile celorlalţi participanţi din punct de vedere geografic, istoric, gastronomic, cultural.

Săptămâna dedicată tinereţii francofone se va încheia cu o Seară de Gală la care vă invităm vineri, 24 aprilie, la Cinema „Florin Piersic”. Seara de Gală va fi o sărbătoare a tinereţii, a culorilor, a diversităţii, a curiozităţii, a talentului, a creativităţii.

Cuvinte de bun-venit şi apreciere vor fi pronunţate de personalităţi marcante. Vor pronunţa alocuţiuni dl Ioan Stefan Groza, Director general pentru învăţământul superior din cadrul Ministerului educaţiei şi a cercetării ; Dl Catalin Buzgau, Subsecretar de stat pentru tineret în cadrul Ministerului tineretului şi al sportului ; dl Dan Codrean, Subprefect al Judeţului Cluj ; dl Emil Boc, primarul orasului Cluj-Napoca. Universităţile clujene vor fi de asemenea reprezentate în seara de Gală.

Programul Galei va cuprinde reprezentaţiile atelierelor de coregrafie, improvizaţie teatrală, multimedia și tineri intreprinzatori, finala concursului „Intrebări pentru un francofon”, acordarea premiilor câştigătorilor, dar și multe alte surprize pregătite pentru invitații noștri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.