Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Vodafone Romania, de 13 ani alaturi de persoanele cu dizabilitati

0

Fundatia Vodafone Romania sustine, de peste 13 ani, persoanele cu dizabilitati locomotorii sau intelectuale, prin proiecte proprii si parteneriate cu ONG-uri din intreaga tara.

“Cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Dizabilitati, celebrata in fiecare an pe 3 decembrie, vrem sa subliniem importanta programelor nationale care sa incurajeze integrarea in societate a persoanelor cu nevoi speciale. Fundatia Vodafone Romania, cu sprijinul ONG-urilor partenere, desfasoara anual zeci de proiecte de acest gen – de la competitii sportive la caravane menite sa ofere asistenta specializata” a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

Anul acesta, Fundatia Vodafone Romania a realizat, alaturi de Fundatia Motivation, programul Caravana Mobilitatii, o initiativa pilot, prin intermediul careia au fost ajutate 105 persoane cu dizabilitati locomotorii din zone rurale din judetele Alba, Bacau, Constanta, Neamt si Tulcea. Persoanele care nu au acces la servicii de specialitate au primit echipamente de mobilitate personalizate si au beneficiat de adaptari si reparatii gratuite, pentru echipamentele pe care le folosesc.

In acelasi timp, tot incepand din acest an, Fundatia Vodafone Romania a dezvoltat, alaturi de acelasi partener,  proiectul Call Center de urgenta pentru persoanele cu traumatisme ale coloanei vertebrale din Romania, in cadrul programului Mobile for Good. Scopul acestui proiect este de a le permite pacientilor cu traumatism al coloanei vertebrale sa aiba acces rapid la toate informatiile relevante, imediat dupa accident, si, de asemenea, sa contecteze spitalele si serviciile non-profit in vederea recuperarii si redobandirii cat mai rapide a independentei personale.

De asemenea, Fundatia Vodafone Romania sustine de peste cinci ani Gala Dizabilitatii, proiect care promoveaza aptitudinile persoanelor cu dizabilitati si recunoaste meritele celor care lucreaza pentru ca aceste persoane sa fie active in toate aspectele vietii sociale, inca de la cele mai mici varste. Si in acest an, gala va avea loc pe 3 decembrie, de Ziua Mondiala a persoanelor cu dizabilitati.

Din anul 2012 si pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania sustine, alaturi de Fundatia Special Olympics, proiectul Atleti sanatosi, in cadrul programului Mobile for Good. Prin intermediul acestui proiect, tinerii cu dizabilitati isi pot monitoriza starea de sanatate. Peste 300 de sportivi cu dizabilitati au beneficiat pana acum de acest proiect.

Mai mult, Jocurile Nationale Special Olympics sunt cel mai mare eveniment sportiv sustinut de catre Fundatia Vodafone Romania, inca din anul 2007, iar proiectul surprinde cel mai bine principiile de toleranta, respect si incluziune a persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Jocurile Naţionale Special Olympics sunt organizate in diferite zone alte tarii, atat in perioada verii, dar si a iernii, iar tinerii participa la diferite competitii sportive. Anul acesta, 2.934 de sportivi cu dizabilitati intelectuale au participat la 17 evenimente sportive, nationale si internationale.

Fundatia Vodafone Romania, alaturi de Asociatia Autism Baia Mare, deruleaza si proiectul T.A.L.E. Tehnologia asista educatia, care foloseste aplicatiile multimedia si tehnologia pentru a oferi o interfata utila si motivanta in interventiile educationale pentru 55 de  copii cu autism.

Proiectul Dupa-amieze vesele, sustinut de patru ani de catre Fundatia Vodafone si derulat de Asociatia Invingem Autismul din Bucuresti, vine in sprijinul copiilor si al parintilor care se confrunta cu probleme privind accesul copiilor la scolile de stat din Romania. Prin activitatile din cadrul proiectului, 50 de copii au ocazia sa socializeze in cadrul centrului si sa invete rutina de gradinita sau scoala.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si tinerilor cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit 17 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro

foto_2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.