Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Vodafone Romania a oferit 13 premii in cadrul Galei “16 ani de fapte bune”

0

Fundatia Vodafone Romania a organizat miercuri seara, 22 octombrie, “Gala Fundatiei Vodafone – 16 ani de fapte bune” la care au participat reprezentanti ai ONG-urilor partenere, donatori si voluntari ai Fundatiei, clienti business Vodafone Romania, membrii Board-ului Fundatiei Vodafone Romania, precum si personalitati publice, printre care si Irina-Margareta Nistor, Presedintele Onorific al Fundatiei Vodafone, Excelenta Sa, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti. Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 16 ani de existenta a Fundatiei Vodafone Romania, prima fundatie corporativa din Romania, care a fost alaturi de comunitate si societatea civila din 1998.

Poza 4 - Premiul pentru Voluntariat

“16 ani inseamna pentru noi peste 600.000 de beneficiari, peste 768 de proiecte finantate, peste 17 milioane de euro investiti. Dincolo de aceste cifre, insa, stau oamenii din spatele proiectelor, devotamentul lor si pasiunea cu care sunt alaturi de noi, pentru a face, an dupa an, si mai multe fapte bune. Prin programele noastre, incercam sa ajutam un numar cat mai mare de beneficiari, nu doar din orasele mari, ci si din zonele rurale, din comunitati izolate. Pentru noi, nu exista organizatii mici sau mari, asa cum nu exista cauze mai importante sau mai putin importante. Exista doar credinta ferma ca tehnologia poate imbunatati, cu adevarat, viata oamenilor.” a spus Florina Tanase, Director Legal & External Affairs, Vodafone Romania si Membru in Consiliul de Administratie  al Fundatiei Vodafone Romania.

In cadrul Galei, Fundatia Vodafone Romania a acordat 5 premii distincte pentru 13 organizatii partenere sau persoane cu care Fundatia a implementat proiecte importante, in anul anterior:

Premiul pentru Pionierat, Curaj si Perseverenta:

  • Maria Culescu, presedinte Asociatia M.A.M.E si Voluntar de Profesie in editia din 2013 a programului: va inaugura in acest an propriul centru al Asociatiei, destinat copiilor diagnosticati cu afecţiuni medicale grave, care sa furnizeze servicii de recuperare si suport).
  • Dr. Violeta Necula, medic primar ORL la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj: anul acesta, dna dr. Violeta Necula a dezvoltat si implementat proiectul „Ottoscreen” in 4 maternitati din orasele Zalau, Alba Iulia, Bistrita si Sighetul Marmatiei; cele 4 maternitati au fost dotate cu aparate de otoemisiuni acustice, cu ajutorul carora se testeaza auzul nou-nascutilor si se pot diagnostica timpuriu copiii cu hipoacuzie.

Premiul pentru Originalitate si Impact in Comunitate :

  • Fundatia Motivation Romania: anul acesta, Fundatia Vodafone Romania a derulat, impreuna cu Fundatia Motivation, programul Caravana Mobilitatii, o initiativa pilot in Romania, prin intermediul careia au fost ajutate 105 persoane cu dizabilitati locomotorii din zone rurale din judetele: Alba, Bacau, Constanta, Neamt si Tulcea. Persoane care nu au acces la servicii de specialitate au primit echipamente de mobilitate personalizate si au beneficiat de service si reparatii gratuite pentru echipamentele pe care le foloseau in mod curent.

Premiul pentru excelenta in colaborarea dintre institutii si organizatii neguvernamentale:

  • Dr. Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de terapie intensiva nou-nascuti de la spitalul Marie Curie din Bucuresti: a avut convingerea ca tehnologia poate salva viata unor copii. Fundatia Vodafone a implementat, in parteneriat cu domnul doctor Catalin Cirstoveanu, o solutie de telemedicina unica in Europa, menita sa ii ajute pe medici sa vizualizeze de la distanta, in timp real, semnele vitale ale pacientilor si sa intervina atunci cand este nevoie.
  • Alex Popa, Presedintele Asociatiei Inima Copiilor:  a coordonat si s-a implicat direct in gestionarea procesului de constructie a noii sectii de terapie intensiva de la Spitalul Marie Curie din Bucuresti, care este actualmente cea mai moderna sectie de terapie intensiva nou-nascuti din Sud-Estul Europei

Premiul pentru Voluntariat:

  • 7 organizatii au primit anul acesta Premiul pentru Voluntariat, pentru exemplul dat in motivarea si implicarea angajatilor Vodafone Romania in activitati de voluntariat: Asociatia React, Fundatia Hospice Casa Sperantei, Fundatia Special Olympics, Asociatia Little People, Asociatia Ateliere fara Frontiere, Asociatia Diaconia Ajutor International, Asociatia Hercules. Impreuna cu aceste organizatii, Fundatia Vodafone Romania a organizat, anul acesta, 14 actiuni de voluntariat la care au participat 303 voluntari din randul angajatilor Vodafaone. Voluntarii au donat sange, au participat la competitii de sport unificat, au mers in vizita si au distribuit pachete la domiciliul pacientilor de boli incurabile, au organizat campanii de strangere de fonduri pentru partenerii nostri, au citit povesti copiilor bolnavi, au ajutat copiii la pregatirea temelor, au construit case pentru familii nevoiase, fara adapost.

Premiul Mobile for Good:

  • Asociatia Caritas Alba Iulia – Asistenta Medicala si Sociala: a desfasurat proiectul “Singur Acasa cu Mobilul”, avand ca beneficiari 520 de persoane varstnice care au nevoie de ingrijire la domiciliu. Beneficiarii programului sunt persoane cu varste cuprinse intre 60 si 90 de ani, din judetele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara si Mures. Fundatia Vodafone a oferit 520 de telefoane, echipate cu buton de panica, ce pot fi utilizate in situatii de urgenta si pot alerta asistentii sociali, in timp real. Proiectul face parte din “Mobile for Good”, cel mai amplu program din Romania care foloseste tehnologia mobila pentru a imbunatati viata oamenilor.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 16 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat peste 768 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si tinerilor cu dizabilitati intelectuale sau locomotorii. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit 17 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.