Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundaţia ERSTE oferă burse pentru cercetări sociologice: „ERSTE Foundation Fellowship for Social Research”, sesiunea 2012-2013

0

Fundatia ERSTE anunta deschiderea programului de Burse pentru cercetari sociologice – “ERSTE Foundation Fellowship for Social Research”, sesiunea 2012-2013.

Tema cercetarilor sociologice este : Piata muncii si ocuparea fortei de munca in Europa Centrala si de Est

Fundatia ERSTE ofera burse cercetatorilor, oamenilor de stiinta si practicienilor din Europa Centrala, de Est si de Sud-Est care studiaza provocarile generate de schimbarile demografice si socio-economice si implicatiile acestora asupra relatiilor dintre generatii si coeziunii sociale.

Bursele vor fi acordate pe baza unor propuneri de teme de cercetare sau proiecte care vizeaza una dintre problematicile enumerate mai jos, abordate din perspectiva empirica, teoretica sau practica.

Multe dintre societatile europene se confrunta cu diverse provocari cand vine vorba de piata muncii si ocuparea fortei de munca. Aceasta situatie se regaseste mai ales in Europa Centrala si de Est. Tarile din Europa Centrala si de Est au unele dintre mai scazute rate de participare pe piata fortei de munca din Europa. Cum influenteaza acest aspect capacitatea acestor tari de a face fata viitoarelor schimbari economice, sociale si demografice ? Care sunt posibilele efecte pe termen lung ale  unei rate scazute de participare ? Exista perspective/ modele de urmat pentru imbunatatirea ratelor de participare ? Cum se armonizeaza acestea cu cadrul politic si institutional din tarile din Europa Centrala si de Est ? Ce rol joaca in acest context  migratia fortei de munca si sumele de bani pe care ea le genereaza? Ce grupe ale populatiei raman la marginea sau chiar complet in afara pietei de munca formale ? Cum ar putea fi acestea mai bine integrati in sector formal al ocuparii fortei de munca ?

Bursa ”ERSTE Foundation Fellowship for Social Research” include:

  • Sprijin financiar timp de maximum un an pentru concretizarea cercetarii sau a proiectului
  • Invitatia la o conferinta stiintifica
  • Afilierea la o retea de cercetatori si practicieni  interesati de schimbarile demografice si socio-economice, rata de angajare si de somaj, imbatranirea populatiei, migratia si transferul de obiceiuri intre generatii.
  • Participarea la workshop-uri interne, la Scoala de Vara organizata de Fundatia ERSTE si la alte evenimente din domeniu
  • Publicarea si promovarea rezultatelor

Aplicatiile pot fi trimise prin e-mail pana la data de 10 iunie 2012. Acestea trebuie sa contina un rezumat al propunerii de tema (maximum doua pagini), bugetul estimativ si CV-ul aplicantului.

Aplicatiile se trimit la: Alina Serban : Email: alina.serban@erstestiftung.org; Tel: +43(0)50100-15416

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.