Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația eMAG susține pentru al doilea an consecutiv organizarea Olimpiadelor Naționale

0

Peste 1.300 de elevi din clasele V – XII au participat la Olimpiadele Naționale de Matematică, Fizică și Informatică din acest an.

Prin programul „Hai la Olimpiadă!”, Fundația eMAG a asigurat suplimentarea premiilor oferite participanților și organizarea unor petreceri binemeritate pentru olimpici după concursurile naționale.

Olimpiadele Nationale_2014

Fundația eMAG a susținut pentru al doilea an consecutiv Olimpiadele Naționale de Matematică, Fizică și Informatică, la care au participat peste 1.300 de elevi. Aceste acțiuni fac parte din programul „Hai la Olimpiadă!”, dedicat elevilor, studenţilor si profesorilor care performează în educaţie.

La începutul lunii aprilie, cei mai buni elevi din ciclul gimnazial și liceal din țară s-au strâns la Cluj, Sibiu și Pitești unde s-au derulat Olimpiadele Naționale de Matematică, Fizică și Informatică. Fundația eMAG a dorit și în acest an să transforme participarea la Olimpiade într-o experiență plăcută nu numai în ceea ce privește rezultatele remarcabile, ci și recunoașterea performanțelor atinse de către elevi.

„Motivația demonstrată de copii în cadrul acestor concursuri este incredibilă, iar rezultatele obținute de ei ne motivează la rândul nostru să investim în educația lor și să îi ajutăm să își crească pasiunile și aptitudinile”, declară Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG.

Fundația eMAG a suplimentat premiile în bani pentru cei care au câștigat medalii sau mențiuni și a asigurat organizarea unor petreceri atractive și interactive, care să contribuie la formarea unei comunități puternice de olimpici atât prin rezultate academice obținute, cât și prin legăturile de prietenie create cu aceste ocazii. În cadrul concursurilor naționale, elevii au participat și la proba de baraj pentru calificarea în lotul extins dedicat Olimpiadelor Internaționale. Loturile, compuse din câte aproximativ 30 de elevi, vor intra într-o perioadă intensivă de pregătiri și examinări, în urma căreia vor fi stabilite loturile finale de 4-6 olimpici.

Olimpiadele Internaționale vor avea loc în luna iulie a acestui an:

  • concursul de Matematică va avea loc la Cape Town, Africa de Sud în perioada 3-13 iulie 2014
  • concursul de Informatică se va desfașura la Taipei, Taiwan în perioada 13-20 iulie 2014
  • concursul de Fizică va avea loc la Astana, Kazakhstan, 13-21 iulie 2014

Partenerii Fundației eMAG pentru programul „Hai la Olimpiadă!” din 2014: Conviv Media, HP România, Network One Distribution și SmartPoint.

Despre Fundația eMAG
Fundația eMAG a fost lansată în octombrie 2012 cu programul „Hai la Olimpiadă!” care urmărește atât susținerea și promovarea echipelor românești care participă la olimpiadele internaționale, cât și crearea unui cadru favorabil performanței în educație în general. Conceptul acțiunilor Fundației pleacă de la convingerea că în România există un important potențial pentru a face performanță în zona științelor exacte, iar acest potențial, odată descoperit și cultivat, va avea un rol important în dezvoltarea economică și socială. Partenerii principali ai Fundației eMAG sunt eMAG, Flanco, NOD (Network One Distribution) și ServSkills International.

www.facebook.com/fundatiaemag

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.