Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Conservation CARPATHIA: Conferinta pentru a atrage atentia asupra importantei ariilor protejate din Romania

0

In timp ce in Franta se desfasura COP 21, Fundatia Conservation CARPATHIA  a organizat la Bucuresti o conferinta de presa pentru a atrage atentia asupra importantei ariilor protejate din Romania, in contextul atat al conservarii biodiversitatii cat si al luptei impotriva schimbarilor climatice.

c

Romania ocupa, in prezent, locul I in Europa ca importanta a ecosistemului natural, ariile protejate avand un rol extraordinar. In prezent, Romania detine doar 2% din suprafata Europei, dar aici traiesc 30% din carnivorele mari ale continentului nostru. Cu toate astea ariile protejate nu sunt apreciate la justa lor valoare, nu exista bani alocati in bugetul de stat pentru administrarea lor, in afara Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, care si ea este subfinantata. In lumina acestor informatii, dorim sa prezentam initiativa Fundatiei Conservation CARPATHIA (FCC) pentru realizarea celui mai mare si valoros Parc National din Europa, un parc care sa cuprinda Muntii Piatra Craiului, Fagaras, Leaota, Iezer Papusa si vaile dintre ei, parc ce va putea fi pentru Europa, ceea ce reprezinta Yellowstone pentru America de Nord.

Pe data de 3 decembrie, pentru prima data la Bucuresti, FCC a prezentat in fata presei acest proiect, aratand realizarile de pana acum, proiectele de reconstructie ecologica din Valea Dambovitei, finantate prin programul LIFE + si granturile SEE, fondul ONG,  dar si planul de actiune pentru viitor.

Proiectul CARPATHIA este cu atat mai important cu cat situl Natura 2000 Muntii Fagaras a fost, in ultimii ani, victima taietorilor de lemne si a defrisarilor ilegale, situatie care, pana in acest moment, nu a fost rezolvata, in ciuda faptului ca Muntii Fagaras adapostesc unele dintre cele mai valoroase paduri virgine din Carpati.

Pana acum Fundatia Conservation CARPATHIA a investit peste 45 mil Euro in conservare, punand in protectie integrala peste 16.000 ha padure.

In cadrul proiectului CARPATHIA, un rol foarte important o are gasirea unor solutii eficiente de dezvoltare economica durabila, in conformitate cu protectia naturii, a localitatilor care vor fi incluse in Parc sau care se vor afla in apropierea acestuia. Pentru aceasta, FCC a demarat deja un proiect, in care se realizeaza un studiu socio-economic complex al oportunitatilor de afaceri “verzi” din zona Sitului Natura 2000 Muntii Fagaras, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Vorbim despre primul proiect de acest gen din Romania si, cu siguranta, unul dintre cele mai interesante realizate la nivel european.

Implicarea presei in promovarea acestei initiative, precum si a conceptului de dezvoltare economica, in consens cu protectia naturii, este una foarte importanta.

De aceea, Fundatia Conservation CARPATHIA a lansat invitatia catre toate trusturile de presa si ziaristii independenti care doresc sa vada cu ochii lor proiectul CARPATHIA sa contacteze Fundatia. Toate informatiile despre FCC si finantatorii proiectelor pe care le desfasoara, se afla pe site-ul www.carpathia.org.

Fundatia Conservation CARPATHIA

Site: www.carpathia.org

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.