Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundatia Coca-Cola a donat 84.5 milioane dolari in 2015

0

În anul 2015, Fundația Coca-Cola a donat 84,5 milioane de dolari către aproape 300 de organizații dedicate dezvoltării comunităților. De aceste granturi beneficiază în  mod direct peste 70 de țări și teritorii. Aproximativ 95% din fonduri sunt direcționate către prioritățile de sustenabilitate ale Companiei Coca-Cola, concentrate pe trei direcții cheie: autonomizarea femeilor, protecția resurselor de apă, bunăstarea comunităților.

Grafic Fundatia Coca-Cola

În 2015, Fundația a donat aproximativ 5,5 milioane de dolari pentru sprijinirea inițiativelor care încurajează autonomizarea femeilor, 26,5 milioane de dolari pentru susținerea inițiativelor dedicate protecției mediului și a resurselor de apă, respectiv 48 milioane de dolari pentru sprijinirea programelor pentru consolidarea comunităților care includ inițiative de dezvoltare în domeniul educației, tineretului și HIV/SIDA. Totodată, Fundația a donat 4,3 milioane de dolari pentru alte programe importante dedicate îmbunătățirii vieții comunităților, dezvoltării artelor și culturii, dar și asistenței umanitare.

Pentru a consulta lista completă a tuturor beneficiarilor granturilor din 2015 accesați acest link 

Totodată, mai multe despre programul de donații al companiei Coca-Cola găsiți aici: www.coca-colacompany.com/giving-back/ 

Fundația Coca-Cola este activă prin granturile oferite și în România. În prezent, sunt în derulare două proiecte majore: unul în domeniul educației – proiectul „Suntem generația în mișcare!”, respectiv în domeniul protecției mediului și al resurselor de apă – proiectul „Împreună pentru Dunăre”.   

„Suntem generația în mișcare!”

Programul național de educație pentru un stil de viață sănătos „Suntem generația în mișcare!” a fost lansat de Fundația PRAIS în 2014, pentru o perioadă de trei ani. Acesta are ca obiectiv educarea adolescenților cu vârste între 14 și 16 ani cu privire la beneficiile practicării activităților fizice zilnice și a sportului.

Primul an de proiect, desfășurat în București și Ploiești, a însemnat diseminarea a peste 30.000 de materiale de informare în licee, celor peste 15.000 de adolescenți implicați, lecții deschise la care au participat dansatori, sportivi de marcă, studenți UNEFS, dar și activități sportive și de mișcare făcute de elevi.

Cea de-a doua ediție a programului, extinsă, este în plină desfășurare în liceele din București, Ploiești, Timișoara, Cluj-Napoca și Brașov.

„Suntem generația în mișcare!” este primul program național adresat adolescenților implementat în România, care folosește metodologiile EPODE International Network (EIN) – cea mai mare rețea globală de promovare a stilului de viață sănătos. Mai multe detalii despre acest proiect găsiți pe www.generatiainmiscare.ro.

Implementarea primelor 2 ediții ale proiectului „Suntem generația în mișcare!”  în România este posibilă datorită grantului de aproximativ 350.0000 dolari acordat Fundației PRAIS, de către Fundația Coca-Cola. 

„Împreună pentru Dunăre”

Programul este inițiat de WWF și vizează reconstrucția ecologică a zonelor umede de-a lungul fluviului Dunărea din 6 țări: Austria, Ungaria, Croația, Serbia, Bulgaria și România.

În România, lucrările de reconstrucție ecologică se vor desfășura în lungul Dunării, între localitățile Gârla Mare și Vatra, din județul Mehedinți. Acest lucru va contribui la stocarea a peste 5 milioane de m3 de apă în timpul viiturilor de pe Dunăre, la menținerea biodiversității, dar mai ales la refacerea habitatelor necesare atât peștilor pentru depunerea icrelor, cât și anumitor specii protejate.

Mai mult, în cadrul parteneriatului se va pregăti și implementa un nou proiect de reconstrucție ecologică pentru România, prin realizarea unor studii și găsirea celor mai bune oportunități economice pentru utilizarea durabilă a terenurilor din lungul fluviului Dunărea.

Pentru derularea celor două proiecte locale, Fundația Coca-Cola ofera un grant de peste 2.000.000 de dolari pentru perioada 2014-2020.  

Mai multe despre proiect găsiți accesând:             wwf.panda.org/what_we_do/where_we_work/black_sea_basin/danube_carpathian/our_solutions/freshwater/partnership_for_a_living_danube/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.