Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Frontline Club, promotor al jurnalismului independent, își deschide filiala din România

0

Frontline Club, promotor al jurnalismului independent, își deschide filiala din România, Frontline Club București, printr-o serie de dezbateri și proiecții de film documentar, ce vor avea loc în perioada 18-20 februarie, la Institute, The Café (Știrbei Vodă 104-106).

Logo_FCBucharest_small

Vaughan Smith, fondatorul Frontline Club, va fi prezent la evenimentele de marți, 18 februarie, și va prezenta clubul Frontline și misiunea acestuia. Tot marți va avea loc proiecția documentarului “Ukraine – From Democracy To Chaos”, urmată de o dezbatere media pe marginea situației actuale din Ucraina, la care va participa și Jill Emery, regizoarea documentarului, alături de jurnaliști români care au fost prezenți la Kiev pe perioada crizei declanșate anul trecut în Ucraina.

Alte două proiecții de film documentar și dezbateri media vor avea loc și în zilele de 19 și 20 februarie.

Filmul documentar “Fortress” va fi proiectat miercuri, 19 februarie, și va fi urmat de o dezbatere media ce va atinge subiecte precum: societatea de tranziție, era post-comunistă, reconstrucție economică și socială, fundamentarea statului de drept în țări post-sovietice, Transnistria și Moldova.

“High Tech Low Life” – documentar ce va fi proiectat joi, 20 februarie, va aduce în discuție teme precum  libertatea presei și liberatatea de exprimare, jurnalismul în statele cu regim totalitar, combaterea cenzurii în noua eră digitală și conceptul de “citizen journalism” – rolul activ al cetățenilor în procesul de colectare, de cercetare și de analiză și implicarea lor în diseminarea informațiilor de interes public.

Frontline Club București își propune să devină un punct și un prilej de întâlnire, atât pentru jurnaliștii români, cât și pentru reprezentanții societății civile dornici să dezbată pe marginea subiectelor aflate pe agenda publică, atât în România, cât și la nivel internațional.

Programul clubului în perioada februarie – mai 2014 va include mai multe proiecții de film, cât și dezbateri media.

Programul Frontline Club București, 18-20 februarie:

18 februarie:

Deschidere: lansare Frontline Club București cu : Vaughan Smith, Pranvera Smith și Wotienke Vermeer, reprezentanți Frontline Club Londra.
Proiecție: “Ukraine – From Democracy to Chaos”

Sesiune Q&A cu Jill Emery, regizoarea “Ukraine – From Democracy to Chaos”

Dezbatere media cu: Stefan Cândea, jurnalist freelancer și co-fondator al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație,  în calitate de moderator, Vlad Mixich, senior editor HotNews.ro, Laurențiu Diaconu-Colintineanu, jurnalist multimedia și Paul Radu, Director executiv al “Organized Crime and Corruption Reporting  Project”, în calitate de vorbitori.

19 februarie:

Proiecție: “Fortress”

Dezbatere media cu: Marian Voicu, producător TVR și Project Manager Radio România Chișinău, Michael Bird, jurnalist și editor pentru platforma The Black Sea și Lina Vdovîi, editor online TVR și membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație.

20 februarie:

Proiecție: “High Tech Low Life”
Dezbatere media cu: Alexandru-Brăduț Ulmanu, jurnalist freelancer si trainer in domeniu, autorul „Cartea fețelor. Revoluția Facebook în spațiul social” (Humanitas, 2011),  în calitate de moderator. Invitat: Radu Ciorniciuc, jurnalist independent, Casa Jurnalistului.

Frontline Club are ca scop susținerea și promovarea jurnalismului independent și a fost înființat în anul 2003 de către Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman și videoreporter în zone de conflict. De-a lungul anilor, activitatea jurnalistică a lui Smith s-a concentrat pe corespondența de război din Iraq, Afghanistan, Bosnia și Kosovo.

www.vaughansmith.com.

Detalii despre activitățile și despre proiectele Frontline Club regăsiți pe paginile dedicate:

http://www.frontlineclub.com

http://www.frontlineclub.com/romania  www.facebook.com/FrontlineClubBucharest

Parteneri media: Șapte Seri, Dilema Veche, RFI România, LiterNet.ro, Dela0.ro, Vice România, SUB25, Institute, The Magazine. Frontline Club București este susținut de Fundația Gala Societății Civile.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.