Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fotografa româncă Nicoleta Lupu și-a vernisat expoziția individuală la Madrid

0

Vernisajul expoziției “Disconnections”, semnată de Nicoleta Lupu, a avut loc în binecunoscutul club Ramses din centrul Madridului, pe data de 17 iulie.

 

Născută la Brasov, unde a studiat Sociologia, Nicoleta Lupu locuiește de mai mulți ani la Madrid, oraș în care s-a făcut cunoscută ca fotografă profesionistă de modă, colaborând cu cele mai importante publicații din Spania.

Expoziția “Disconnections” reprezintă o viziune personală a artistei, îndepărtându-se de fotografía de modă sau tipicul portret. Încă din vremea adolescenței, Nicoleta Lupu a arătat un clar interes pentru conflictele interne ce determină viața omului. Fotografiile ei artistice reflectă căutarea, pierderea și găsirea unui drum către sensul existenței noastre, un sens care sa aibă capacitatea de a umple acel gol existențial care pare să ne subjuge.

În cuvintele artistei, “protagoniștii care trasează geografia acestui drum sunt actori, dansatori, pictori, modele, cantăreți de operă, atleți, persoane captate într-o serie de fotografii pentru a exprima efemerul și eternul propriei lor lupte. O luptă personală pentru căutarea conexiunii cu propriul sine, a identității sau a fericirii. Acest proiect încearcă să obiectiveze o situație personală, care este în același timp universală, și care se poate vindeca numai prin artă și prin exteriorizarea creativă pe care aceasta ne-o permite. Fotografiile care dau formă expoziției folosesc instrumentul corpului uman pentru a reflecta luptele care au loc într-o minte confuză, complicată, ce funcționează împotriva ei însăși, ghidată de frica de a trăi cu autenticitate.” 

Vernisajul expoziției a fost acompaniat de muzica DJ-ului Adrian Lozano, un cunoscut DJ rezident în cadrul festivalului Starlite din Marbella. Expoziția este deschisă timp de o săptămână la clubul Ramses, un punct de referință în Madrid, fiind creația faimosului designer industrial Philippe Starck, autorul decorației interioare la importante hoteluri și restaurante din lume.

Mai multe informații despre artistă: www.nicoletalupu.com

Mai multe fotografii: http://defesesfinearts.com/2018/07/inauguracion-de-la-exposicion-de-fotografia-disconnections-de-nicoleta-lupu-en-madrid/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.