FotoFinder prezintă generaţia următoare de sisteme pentru detectarea timpurie a cancerului de piele

0

FotoFinder prezintă generaţia următoare de sisteme pentru detectarea timpurie a cancerului de piele

  • Sistemul inteligent de imagistică, cu un grad ridicat de automatizare, stabileşte noi standarde în diagnosticarea cancerului cu ocazia “24th World Congress of Dermatology”

București, 27 mai 2019 – FotoFinder Systems GmbH, unul dintre principalii producători mondiali de sisteme medicale imagistice pentru dermatologie, anunţă lansarea bodystudio ATBM master. Sistemul permite pentru prima dată utilizarea Total Body Dermoscopy, o dezvoltare avansată a tehnologiei Automated Total Body Mapping (ATBM®). Esenţa sa constă în interacţiunea inteligentă dintre hardware, tehnologia de imagine şi aplicaţiile software speciale.

FotoFinder bodystudio ATBM master este o soluţie versatilă: pe lângă platforma de diagnosticare a cancerului de piele, dispozitivul oferă module pentru diagnosticarea părului, esteticii, cât şi pentru gestionarea datelor pacienţilor cu psoriazis prin folosirea PASIscan. În plus, FotoFinder este deschizător de drumuri în integrarea inteligenţei artificiale în cadrul tehnologiei pentru detectarea timpurie a cancerului. Sistemul va fi prezentat pentru prima dată experţilor între 10 – 15 iunie 2019 cu ocazia evenimentului „24th World Congress of Dermatology” (WCD) de la Milano. Cei intersaţi pot vedea sistemul la standul nr. G59 de la Milano Congressi (Viale Eginardo), GATE 2.

O nouă dimensiune a controlului integral al pielii pacienţilor cu semne din naştere

FotoFinder bodystudio ATBM master oferă diagnostic optimizat al cancerului de piele prin Total Body Dermoscopy. Cu ajutorul fotografiilor întregului corp, unele la rezoluţie extrem de mare (50 megapixeli), polarizate şi special procesate (în format RAW), structura semnelor din naştere poate fi evaluată de doctori pe baza imaginilor clinice.

În plus, dermatoscoapele video de înaltă calitate permit o vizualizare şi mai profundă a celor mai mici structuri celulare ale pielii – cu o mărire de până la 400 de ori. Nu e de mirare că în acest caz se foloseşte expresia „Google EarthTM of the skin”. Tehnologia complet automatizată de scanare a corpului identifică leziunile existente şi aranjează imaginile de ansamblu mărite conform relevanţei lor. Astfel, doctorii pot identifica leziuni proeminente sau deviante de la prima privire. Tehnologiile moderne de criptare şi o nouă metodă de administrare a persoanelor înregistrate asigură protecţia datelor utilizate şi securitatea datelor sensibile ale pacienţilor.

Diagnosticul timpuriu salvează vieţi

„FotoFinder este o soluţie de pionierat de inteligenţă artificială în domeniul diagnosticării cancerului de piele. FotoFinder bodystudio ATBM master foloseşte din nou puternica soluţie FotoFinder KI. În cazul pacienţilor cu semne din naştere, detectarea timpurie a tumorilor maligne ale pielii înseamnă un potenţial câştig în termeni de timp”, explică Kathrin Niemela, membru al echipei manageriale FotoFinder. „Prin noua generaţie FotoFinder bodystudio ATBM master devine posibilă o documentare completă, standardizată şi de rezoluţie extrem de înaltă a pielii, cu o viteză dublă faţă de modelul precedent. Graţie unui nou model de lucru, semnele din naştere suspecte, nou apărute şi alterate pot fi diagnosticate mai rapid şi mai precis ca înainte, ceea ce simplifică îngrijirea pacienţilor cu risc ridicat”.

Inteligenţa artificială se întâlneşte cu experienţa umană

Aplicaţia software profesionistă, bazată pe inteligența artificială, Moleanalyzer pro, asistă medicii în analizarea şi evaluarea de risc a semnelor din naştere. Sistemul se bazează pe unul din cei mai puternici algoritmi de deep learning care au fost evaluaţi până acum în teste clinice. În cadrul studiului „Man against Machine”* realizat la University Hospital din Heidelberg, algoritmul FotoFinder a înregistrat scoruri impresionant de ridicate pentru sensibilitate şi specificitate, şi poate concura chiar și cu experţi în dermatoscopie în termeni de calitate a diagnosticului.

Calitate – Made in Germany

Toate sistemele FotoFinder sunt fabricate în propria unitate de producţie FotoFinder din Bad Birnbach, Bavaria (Germania). FotoFinder este certificat DIN EN ISO 13485:2016 şi a primit deja mai multe premii pentru corporate management şi design.

Lansarea sistemului

Kathrin Niemela, membru al echipei manageriale FotoFinder, va demonstra performanţele FotoFinder bodystudio ATBM master în cadrul evenimentului „24th World Congress of Dermatology” între 10-15 iunie 2019 la standul nr. G59 (Gate2).

Informaţii suplimentare despre sistemul imagistic care salvează vieţi se pot găsi aici: www.fotofinder.de

Despre FotoFinder

Mii de utilizatori din peste 100 de ţări se bazează deja pe sistemele FotoFinder pentru detectarea timpurie a cancerului de piele prin folosirea Video Dermoscopy sau Total Body Mapping. FotoFinder are o experienţă de peste 25 de ani în sisteme imagistice ale pielii şi a stabilit adevărate repere care au devenit standarde în industrie. Liderii de opinie de pe toate continentele apeciază tehnologia firmei bavareze în lupta contra cancerului.
FotoFinder Systems GmbH are circa 65 de angajaţi. Locaţia de producţie se află în Bad Birnbach, Germania. Prezenţa globală a firmei este sprijinită de filialele din Italia, Spania, Marea Britanie, Statele Unite şi reţeaua globală de parteneri. FotoFinder a câştigat Bavarian Export Award, Red Dot Design Award şi a fost apreciată ca una din cele mai inovatoare companii din Bavaria Inferioară.

* “Man against machine: diagnostic performance of a deep learning convolutional neural net-work for dermoscopic melanoma recognition in comparison to 58 dermatologists”, de H.A. Haenssle et al. Annals of Oncology. doi:10.1093/annonc/mdy166

Numele companiilor și produselor menționate în acest comunicat pot fi mărci înregistrate ale respectivilor proprietari.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.