Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FOTO: Casa solară inteligentă EFdeN reprezintă România la finala Creative Business Cup de la Copenhaga

0

Casa solară inteligentă EFdeN reprezintă România la a doua ediție internațională a competiției de planuri de afaceri în industrii creative Creative Business Cup de la Copenhaga, Danemarca.

Finala competiției, Global Award Show, la care participă finaliști din 38 ţări, are loc astăzi, 20 noiembrie 2013. Desfăşurarea finalei poate fi urmărită pe internet la adresa: www.facebook.com/creativebusinesscup. Premiile competiției sunt în valoare de 100.000 dolari şi vor fi decernate de Alteța Sa Regală Prinţul Joachim al Danemarcei.

Industriile creative sunt definite astfel în cadrul competiţiei: design, arhitectură, producţia de conţinut software, publicitate, edituri şi presă, muzică, film şi video, arte vizuale şi artele spectacolului, meşteşuguri, radio şi TV, gastronomie, activităţi de recreere.

In etapa națională a competiției Creative Business Cup România de anul acesta ideea

câștigătoare s-a axat pe inovație în domeniul arhitecturii. Proiectul declarat câștigător de un juriu independent întrunit în România este o casă solară inteligentă care promite să schimbe viitorul locuințelor individuale sau colective din orașe. EFdeN reprezintă un program de locuințe solare inteligente, adaptabile la siturile dificile din mediul urban, modulare, eficiente energetic şi cu un preț accesibil. Proiectul denumit EFdeN- unde N este natura- aparține asociației Solar Decatlon București, care participă la ediția din 2014 a competiției cu cel mai mare renume la nivel mondial pe domeniul construcției de case solare pasive.

EFdeN este promisiunea viitorului în domeniul rezidențial. Fiecare din modulele proiectate poate fi echipat cu o serie de opțiuni personalizate pe preferințele utilizatorului. Casa solară inteligentă EFdeN se adresează deopotrivă tinerelor familii, precum şi persoanelor care își doresc să îşi schimbe stilul de viață adoptând unul eco friendly sustenabil.

Selecția câștigătorului din România a fost făcută de un juriu numit de GEA Strategy & Consulting (www.geaconsulting.ro), reprezentant pentru Creative Business Cup şi una din gazdele proiectului internațional Global Entrepreneurship Week (GEW) în România. Juriul, format din Sorin Bechira – X3 Timișoara, Eugen Pănescu – Planwerk Cluj şi Alina Niculescu-Manea – GEA Strategy&Consulting, a selectat planurile de afaceri după originalitatea ideii, contribuția creativității la afacere şi potențialul internațional de piață.

Competiție organizată de CKO (www.cko.kd) – Centrul pentru Economie Culturală din Danemarca – la nivel național în 2010 şi 2011, Creative Business Cup (www.creativebusinesscup.com) a devenit un concurs internațional pentru antreprenori în industrii creative în 2012 cu sprijinul rețelei globale de antreprenoriat dezvoltată de Fundația Ewing Marion Kauffman, SUA.

Directorul CKO, organizator al competiției, Rasmus Wiinstedt Tscherning, declară: “Căutăm idei de afaceri noi şi revoluționare venind din industrii creative. Ideea de afaceri trebuie să aibă un puternic potențial de piață si cel puțin una din persoanele din echipă trebuie să aibă educație sau background din industrii creative. Prin această competiție sperăm să aducem în lumină noi talente antreprenoriale şi să motivăm antreprenorii de mâine.”

38 ţări participă anul acesta la a doua ediție internațională, printre ele numărându-se Germania, Italia, Portugalia, Olanda, Norvegia, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Estonia, Israel, Serbia, Belgia şi România. Pe site-ul competiției pot fi vizionate prezentări video ale ideilor de afaceri selecționate în finală www.creativebusinesscup.com

GEA Strategy & Consulting S.A. (www.geaconsulting.ro) este o companie privată cu capital integral românesc, înfiinţată în anul 2006 din dorinţa de a oferi sprijin şi expertiză instituţiilor publice şi companiilor din România, în încercarea de a construi o economie şi o societate capabilă să îndeplinească standardele europene. Folosind cunoştinţele şi experienţa acumulată în proiecte naţionale şi internaţionale, GEA S&C oferă servicii de consultanţă strategică şi de dezvoltare pentru administraţia publică centrală şi locală, precum şi pentru mediul de afaceri autohton. Unul din domeniile de expertiză este cel al industriilor creative şi culturale. 

11111 dorm ph 44 dorm pisi EFdeN sera

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.