Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Focus Atelier Chişinău

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău sprijină iniţiativa Centrului de Proiecte Culturale „AZART”, Chișinău și a Asociaţiei Reciproca din Cluj de a organiza prima ediţie a Focus Atelier la Chişinău. Evenimentul se va desfăşura în perioada 3-9 octombrie 2016 şi va fi organizat cu sprijinul Centrului Naţional de Educaţie prin Artă și a Primăriei Municipiului Chişinău având ca parteneri Asociația Oberliht, Centrul de Artă Contemporană KSA:K, Festivalul One World Romania, Asociația Restart, Reboot the Roots și European Cultural Fundation.

afis-focus-atelier-chisinau

Activităţile Focus Atelier se vor desfăşura conform următorului program:

3-7 octombrie, orele 14.00-18.00: Atelier „Teatru Forum & Teatru Invizibil” cu Lorand Maxim (România) și George Wielgus (Marea Britanie)
Loc de desfăşurare: Centrul Național de Educație Prin Artă, str. Serghei Lazo 23, mun. Chișinău

7 octombrie, ora 19:00: Dezbatere „Teatrul dedicat comunității” cu Lorand Maxim și George Wielgus

Loc de desfăşurare: Centrul Național de Educație Prin Artă, str. Serghei Lazo 23, mun. Chișinău

8 octombrie, ora 17.00: Film Documentar „Școala Noastră” – urmată de discuție cu publicul

Loc de desfăşurare: Zspațiu, str. Șciusev nr. 103, mun. Chișinău

9 octombrie, ora 17.00: Film Documentar „Blokada” – urmată de discuție cu publicul

Loc de desfăşurare:  Zspațiu, str. Șciusev nr. 103, mun. Chișinău

Focus Atelier este o platformă pentru schimbul liber de idei, cunoștințe și practici iniţiată în 2015 de Asociaţia Reciproca din Cluj-Napoca.  În cadrul celei de-a doua ediţii, ce a avut loc în luna martie 2016, platforma a găzduit ateliere, spectacole de teatru, proiecții de film documentar și a susținut dezbateri având ca temă educația și pedagogia artistică. În realizarea evenimentelor au cooperat majoritatea spațiilor independente de arte performative de pe scena Clujului. Acestora li s-au adăugat alte teatre, asociații și spații creative din țară și din străinătate. Pe lângă partenerii români, platforma a atras deja implicarea unor operatori culturali din spațiul european și a unor universități de prestigiu din Europa, precum este universitatea Amsterdam University of the Arts. La atelier au luat parte atât artiști români, cât și străini, iar pe lângă publicul din spaţiul românesc, exista un interes constant din partea publicului străin interesat direct activitatea acestuia.

Mai multe informații și contacte puteți găsi pe https://cpcazart.wordpress.com/ și pe www.focusatelier.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.