Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Florin Piersic Jr. și UNDP România sprijină campania „Dăruiește șansa la viață copiilor din Africa”

0

Campania „Dăruiește șansa la viață copiilor din Africa” continuă – Florin Piersic Jr. și UNDP România sprijină eforturile World Vision

Florin Piersic Jr. se alătură campaniei de strângere de fonduri derulată de organizația World Vision la nivel internațional -„Dăruiește șansa la viață copiilor din Africa” . Actorul va sprijini World Vision România în acțiunile de ajutorare pentru copiii din Africa și va încerca să strângă fonduri pentru a oferi unui număr cât mai mare de copii și familii șansa la viață.

„Am acceptat fără a sta pe gânduri propunerea World Vision de a contribui la ajutorarea copiilor din Africa. Am facut asta din convingere. World Vision este o entitate care chiar se ocupă la nivel mondial de povestea asta urâtă și fără sfârșit. Dacă o să am zile, peste câțiva ani o să merg cu World Vision în Africa. Și-o să stau acolo un timp. O să-mi fac vreo 3-4 vaccinuri și să merg să văd cum e să fii copil și să n-ai nicio jucărie. Și nici măcar un sandwich de la fastfood sau vreun gunoi din ăsta de băgat în stomac. Faceți și voi ceva – intrați pe pagina World Vision România (http://www.worldvision.ro/daruiestesperanta.php.), citiți poveștile de acolo, uitați-vă la clipurile postate pe Facebook (http://www.facebook.com/WorldVisionRomania) și reacționați – donați, povestiți-le prietenilor despre ce se întâmplă, orice numai nu rămâneți îndiferenți”, este mesajul lui Florin Piersic Jr.

În acest moment, 3,2 milioane de persoane din Somalia au nevoie urgentă de ajutor. Aproape o jumătate de milion de copiii din această țară nu au ce să mănânce. 140 000 dintre ei pot muri în orice clipă din cauza formelor grave de malnutriție. Alte 2 milioane de persoane și-au părăsit căminul în căutarea sprijinului, trecând granița în Kenya sau Etiopia sau refugiindu-se în alte zone ale Somaliei.

„Comunitatea internațională se luptă să asigure populației accesul necondiționat la ajutor de subzistență indiferent unde se află. Pe 29 Iulie, a fost lansat un apel de urgență de aproximativ 1 miliard de dolari pentru a răspunde proporțiilor dezastrului. Până acum, apelul este finanțat doar 43% și este urgenta nevoie de mai mulți bani pentru a răspunde tuturor nevoilor de bază. În numele UNDP România (United Nations Development Programme for Romania – Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare România),  fac apel la toti oamenii  să susțină initiativele de acordare de asistență astfel încât să putem salva viețile oamenilor care au nevoie de noi în acest moment critic” a declarat doamna Yesim Oruc Kaia, reprezentant UNDP, susținătoare a campaniei „Dăruiește șansa la viață pentru copiii din Africa”.

World Vision International a strâns până acum 36 de milioane USD și intervine în zonă oferind alimente și suplimente nutritive, medicamente, asistență medicală de urgență, produse de igienă, apă potabilă, sprijin pentru captarea apei din râuri, consultanță agricolă pentru salvarea recoltelor etc.

5000 de corturi servesc deja drept adăpost pentru 30. 000 de persoane din tabăra de refugiați din Dadaab (Kenya) și, de asemenea, au fost distribuite medicamente și consumabile medicale în valoare de peste 100 000 USD. Pe lângă aceste acțiuni, World Vision asigură necesarul de apă potabilă pentru 180 000 de beneficiari și derulează un program de hrană pentru 65. 000 de copii și mame care alăptează.

Alătură-te și tu cauzei  World Vision și oferă-le copiilor din Africa șansa la viață!

www.worldvision.ro

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.