Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Florin Căruceru devine Ambasador Special Olympics România

0

Florin Căruceru, prezentator TV și fost sportiv de performanță, susține sportivii cu dizabilități intelectuale în calitate de Ambasador al Special Olympics România.

Florin Caruceru

„De când mă ştiu am făcut sport. În primul rând pentru că sunt o fire competitivă, apoi pentru că sportul a fost cel mai bun mod de a-mi echilibra hiperactivitatea”, mărturisește Florin Căruceru. A început cu polo, la 14 ani a continuat cu canotaj, iar apoi a început dragostea pentru rugby, sport despre care vorbeşte cu pasiune. Incursiunea în presă a lui Florin Căruceru a început în 1995 ca realizator de programe la Pro FM Arad. A urmat Pro TV Arad – montaj, emisie, editor, prezentator. În 2000 venea la Pro TV Bucureşti. Ulterior, a revenit în Arad, orașul său natal, ca Director de Programe la staţia locală Radio Pro FM şi ca rugbyst. După trei s-a întors în Bucureşti la Naţional TV şi din 2006 Realitatea TV.

Din 2010, Florin Căruceru lucrează la Dolce Sport, în calitate de prezentator al știrilor Sport24, de comentator sportiv și de realizator al reportajelor Sport4D.

„Mă onorează faptul că Special Olympics România m-a propus pentru rolul de Ambasador al sportivilor cu nevoi speciale. Știu din experiența proprie ce înseamnă sportul din punct de vedere al relațiilor sociale, al sănătății și al depășirii propriilor limite. Sportivii cu nevoi speciale au cu atât mai mare nevoie să fie susținuți în activitatea lor și să fie încurajați să meargă, de fiecare dată, mai departe. Mă bucur să am șansa de a fi unul dintre susținătorii lor”, declară Florin Căruceru.

„Ne bucurăm că avem ocazia să lansăm și în România programul și să avem alături de noi oameni care cred în ceea ce facem. Domnul Căruceru este un astfel de om. Alături de alți ambasadori care vor face parte din acest program, domnul Căruceru va sprijini activ dezvoltarea programelor de sport, sănătate și educație pentru sportivii cu dizabilități intelectuale. Împreună, sunt încrezător ca vom reuși să avem mai mulți astfel de sportivi care să aibă șansa de a se integra mai ușor în societate, de a fi mai sănătoși și de a-și face mai mulți prieteni, cu ajutorul sportului”, declară Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România.

În cadrul Programului „Ambasadori Special Olympics”, timp de aproape 50 de ani, Special Olympics International a lucrat cu personalități care au contribuit la promovarea oportunităților oferite de Special Olympics pentru și împreună cu persoane cu dizabilități intelectuale din întreaga lume. Nadia Comăneci, Michael Phelps, Bono, Jon Bon Jovi, Scott Hamilton, Nelson Mandela, Alteța Sa Regală Principesa Charlene de Monaco, printre mulți alții, și-au oferit sprijinul pentru Special Olympics. Ambasadorii Special Olympics aduc în prim plan demnitatea și talentul persoanelor cu dizabilități intelectuale și au impact direct asupra acestor oameni, schimbându-le viața, creând o lume în care fiecare persoană, indiferent de abilitatea sau dizabilitatea ei, este acceptată și valorificată.
Începând din acest an, programul „Ambasadori Special Olympics” se derulează și în România.

Special Olympics România

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. FSOR contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii au șansa de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.
Mai multe informații sunt disponibile pe www.specialolympics.ro și www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.