Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

FlixBus începe un nou proiect pilot: autocar echipat cu panouri solare pentru a reduce emisiile de CO2

0

FlixBus a echipat cu panouri solare primul autocar care operează rute internaționale pe ruta Dortmund – Londra, via Olanda, Belgia și Franța. Energia solară generată este utilizată pentru dispozitivele electronice din autocar și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 generate de călătorie.

+ Oferă autocarului și călătorului electricitate generată de energia solară

+ Primul test realizat alături de partenerul de transport din Olanda și compania de tehnologie TRAILAR: consumul de combustibil redus cu 7%

+ FlixBus testează o serie de alternative sustenabile pentru atingerea obiectivului de neutralitate climatică până în anul 2030

București, 06/02/2020 – FlixBus a instalat panouri solare pe unul dintre autocarele care efectuează curse pe ruta Dortmund – Londra via Eindhoven, Antwerp, Bruges și Calais. Panourile solare generează energie solară pentru consumul electric al autocarului. Această măsură va reduce consumul de combustibil, dar și emisiile de CO2.

Tehnologie verde: Încărcarea smartphonului cu energie solară

Plăcile solare instalate pe acoperișul autocarului sunt ultra-subțitiri și ușoare pentru a preveni rezistența aerului. Prin intermediul unui controlor de sarcină solar amplasat în plăcile solare se poate comunica cu alternatorul din autocar. Alternatorul încarcă bateria autocarului utilizând combustibil. Odată cu apariția noii tehnologii, această sarcină este preluată acum în mare măsură de energia solară.

În perioada de testare, au fost economisiți aproximativ 1.7 litri de combustibil la fiecare 100 km parcurși. Cu distanțe medii de 600 de kilometri pe zi, aceasta înseamnă o reducere zilnică a consumului de combustibil de aproximativ 10 litri. Se așteaptă ca panourile solare să producă mai multă energie în lunile de vară.

La rândul său, bateria alimentează consumul de energie al dispozitivelor electronice de la bordul autocarelor. Asemeni tuturor autocarele FlixBus, și cel cu panouri solare este echipat cu porturi USB, prize, aer condiționat, Wi-Fi și un sistem un divertisment. Datorită instalării noii tehnologii, tot echipamentul de la bord este acum alimentat de energie solară. Nu doar electricitatea autocarului este generată de energie regenerabilă, ci și consumul de energie al călătorului. Astfel, călătorii FlixBus își pot încărca dispozitivele electronice cu energie regenerabilă.

Colaborare unică: Partener de transport local și companie de tehnologie internațională

În acest proiect pilot, FlixBus lucrează cu TRAILAR, o companie din Marea Britanie care oferă soluții de transport inovatoare pentru a reduce impactul vehiculelor comerciale asupra mediului înconjurător. Plăcile solare flexible au fost dezvoltate special pentru a fi utilizate în industria de transport și sunt deja folosite pentru camioane și servicii de livrare. FlixBus este prima companie care aplică această tehnologie pentru autocarele pe distanțe lungi care operează rute internaționale.

FlixBus colaborează de asemenea cu parteneri de transport locali care operează cursele zilnice. În acest caz este vorba despre este compania olandeză Kupers Touringcars din Limburg.

„Suntem foarte mândri că autocarul nostru participă în acest proiect pilot internațional care va reduce impactul climatic al călătoriilor cu autocarul pe distanțe lungi. Suntem încântați că putem oferi călătorilor noștri un mod de a călători inovator”, a declarat directorul Kupers Touringcars, Bert Fonteijn.

Optimizarea proiectului și lansare

TRAILAR, Kupers Touringcars și FlixBus vor evalua rezultatele în mod constant pentru a îmbunătăți eficiența proiectului. Tehnologia a fost proiectată astfel încât datele și randamentul să poată fi monitorizate. Circumstanțele pot fi optimizate pentru a reduce pe cât de mult posibil emisiile de dioxid de carbon. Factori precum ruta autocarului, dar și mediul exterior pot influența performanța tehnologiei.

„Ne propunem să călătorim cât mai neutru din punct de vedere climatic și să oferim posibilitatea de a călători într-un mod ecologic cât mai multor oameni. Acest proiect pilot cu panouri solare este doar una dintre inițiativele și proiectele ecologice pe care le oferim călătorilor. Pe baza rezultatelor inițiale, vom evalua în ce măsură vom extinde aceste proiect la cât mai multe autocare din rețeaua noastră”, a explicat Jesper Vis, managing director pentru FlixBus Benelux.

Călătorii neutre din punct de vedere climatic

FlixMobility oferă pasagerilor săi posibilitatea de a-și compensa emisile de CO2 pentru călătoriile efectuate. În acest sens, FlixMobility are un parteneriat pe termen lung cu atmosfair, o organizație recunoscută la nivel internațional care sprijină proiecte acreditate de către Uniunea Naționilor Unite ca având cele mai ridicate standarde. În prezent, la nivel global, aproximativ 6% dintre călătorii FlixBus optează pentru compensarea emisiilor de CO2, un procent similar cu cel înregistrat și în România în 2019.

Despre FlixBus

FlixBus este o companie tânără furnizoare de transport pe distanțe lungi. Din anul 2013, oferă un mod alternativ, comod și verde de a călători, pentru orice buzunar. Grație planificării inteligente a rețelei și a unui sistem backend de ultimă generație, FlixBus oferă cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, cu 400.000 de curse zilnice către 2.500 de destinații din 30 de țări.

Fondat și lansat în Germania de trei antreprenori tineri, Jochen Engert, André Schwämmlein și Daniel Krauss, start-up-ul combină experiența și calitatea prin strânsa colaborare cu sectorul regional de IMM-uri. Din birourile sale din Berlin, München, Paris, Zagreb, Milano și Stockholm, echipa FlixBus, aflată în plină expansiune se ocupă de planificarea rețelei, de relațiile cu clienții, de managementul calității, de marketing și de vânzări, precum și de dezvoltarea activității și a tehnologiei. Partenerii de transport regionali, adesea afaceri de familie clădite cu eforturile câtorva generații, se ocupă de operațiunile cotidiene și de o flotă de autocare verzi FlixBus, punând un accent deosebit pe cele mai înalte standarde de confort și de siguranță. Așadar, inovația, spiritul antreprenorial și o marcă puternică în transportul internațional de persoane sunt completate de experiența și de calitatea unui sector tradițional format din firme mici și mijlocii. În 2019, FlixMobility a transportat 62 de milioane de pasageri. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.