Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fixeur (2016), proiectat în cadrul Festivalului de film european din Argentina

0

Reprezentanța de la Madrid a Institutului Cultural Român, în colaborare cu Ambasada României în Republica Argentina, participă la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului  de Film European, prin proiectarea filmului  Fixeur (2015) în diferite oraşe din Argentina şi Paraguay.  Organizat de Delegația Uniunii Europene în Argentina, cu sprijinul Institutului Francez, al Alliance Française și a reprezentanțelor culturale și diplomatice europene reprezentate la Buenos Aires, festivalul s-a impus deja în agenda locală, incluzând aproximativ 15 filme anual.

Deoarece tema festivalului este “Europa Astăzi”, s-a propus  proiectarea filmului “Fixeur” de Adrian Sitaru, elogios apreciat de critica europeană, fiind şi propunerea României pentru nominalizarea la Premiile Oscar(2018) pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

În acest an, festivalul își propune să fie prezent (în afară de Buenos Aires) și în provincii din Argentina şi Paraguay  unde astfel de evenimente nu sunt organizate des, iar publicul este mereu numeros și foarte interesat de programul prezentat.   Proiecţiile vor avea loc în Argentina la Buenos Aires (7 mai), Rosario (5-9iunie), Cordoba (31 iulie-4 august) şi în Paraguay la Asuncion (21-25 mai).

Reprezentanţa de la Madrid a Institutului Cultural Român urmăreşte ca cinematografia românească recentă, cunoscută şi apreciată în ultimul timp  în ţari de expresie spaniolă din continentul american, alături de literatură, să devină un vehicul pentru cunoaşterea în ansamblu a culturii române.
Sinopsis:

Filmul spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din București al Agenției France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizării unui subiect despre o minoră exploatată sexual, repatriată din Franța, îi dă acestuia ocazia să își dovedească competențele. Totuși, pe măsură ce se apropie de scopul său, Radu realizează că înverșunarea cu care înțelege să facă această meserie este îndoielnică.

http://www.icr.ro/madrid/

Facebook: IcrMadridInstituto Cultural Rumano

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.