Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finanțare pentru promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european

0

Sursa: comunicat de presă Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului, 

www.fonduri-diversitate.ro 

COMUNICAT DE PRESĂ privind deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare în cadrul Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, deține calitatea de Operator al  Programului PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european.

Programul este finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014, reprezintă una dintre cele mai importante surse de finanțare nerambursabile pentru sectorul cultural din România și sprijină proiectele care propun valorificarea și promovarea diversității culturale.

Asistența financiară nerambursabilă este în valoare totală de 8.022.059 euro, din care 85% reprezintă contribuția statelor donatoare – Norvegia, Islanda și Liechtenstein, iar 15% contribuția României.

În acest context, Ministerul Culturii anunță deschiderea, în data de 6 ianuarie 2014, a sesiunii de depunere a cererilor de finanțare atât pentru proiectele mari (între 50.000 și 200.000 euro/proiect), cât și pentru proiectele mici (între 5.000 și 15.000 euro/proiect). Cererile de finanțare vor putea fi depuse până la data de 7 aprilie 2014 pentru proiectele mari, respectiv 25 aprilie 2014 pentru proiectele mici.

Obiectivul general al Programului se referă la sporirea dialogului cultural şi protejarea identităţii europene prin înţelegerea diversităţii culturale. De asemenea, Programul urmărește să contribuie la întărirea relațiilor bilaterale între promotorii de proiecte din România și partenerii din statele donatoare.

Solicitanții eligibili sunt entitățile publice și organizațiile neguvernamentale din România, la care se adaugă, în cazul proiectelor mici, și persoanele fizice autorizate.

Activitățile eligibile în cadrul proiectelor vizează creșterea mobilității artiștilor și a creațiilor acestora dincolo de granițele naționale, promovarea educației prin artă, activități privind artele spectacolului, arta plastică și arta vizuală, campanii de informare și comunicare privind conștientizarea diversității culturale, inclusiv a culturii minorităților, precum și producția de bunuri și servicii din domeniul culturii și patrimoniului minorităților, inclusiv minoritatea romă.

Valoarea totală a asistenței financiare pentru proiectele mari este de 6.327.957 euro, iar în cazul proiectelor mici este de 623.566 euro.

promovarea diversitatii

Informații detaliate privind Ghidul solicitantului, depunerea cererilor de finanțare și a documentației aferente sunt disponibile pe pagina web dedicată Programului – www.fonduri-diversitate.ro -, începând cu data de 6 ianuarie 2014.

 

Încurajăm depunerea unui număr cât mai mare de proiecte culturale care să răspundă obiectivelor asumate prin Programul PA17/RO13 Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.