Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finanțare de la BRD în cadrul programului de responsabilitate socială „Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi”

0

BRD caută proiecte pentru finanţare în cadrul programului „Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi”

BRD – Groupe Société Générale invită ONG-urile să participe la o selecţie de proiecte în cadrul programului de responsabilitate socială „Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi”. La acest program de responsabilitate socială participă prin donaţii lunare 1.300 de angajaţi BRD, ale căror sume donate sunt dublate de bancă. BRD doreşte să susţină iniţiativele angajaţilor săi de implicare în rezolvarea problemelor comunităţii în care aceştia îşi desfăşoară activitatea.

În 3 ani, programul „Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi” a investit fonduri totale de 220.000 EUR, sprijinind 24 de proiecte anuale şi un număr de 1.450 de copii şi tineri aflaţi în dificultate.

Valoarea financiară a sprijinului pe care BRD doreşte să îl acorde în 2011 este de maximum 80 000 RON pentru fiecare proiect. Suma totala disponibila in 2011 este de 800 000 RON.

Cele două axe ale programului sunt :

  • susţinerea/integrarea în şcoală a copiilor aflaţi în situaţie de risc
  • susţinerea/integrarea în câmpul muncii a tinerilor defavorizaţi

Obiectivele programului sunt:

  • Schimbări pozitive pe termen lung
  • Scaderea gradului de dependenta de sistemul social
  • Imbunatatirea accesului la educatie

Beneficiarii programului sunt copii şi tineri cu vârste cuprinse între 3 şi 25 de ani, aflaţi în situaţii dificile:

  • fie din punct de vedere social (provenind din centre instituţionalizate, familii sărace, zone defavorizate)
  • fie afectaţi permanent sau temporar de o deficienţă fizică sau psihică uşoară, dar care nu sunt complet dependenţi de alte persoane
    Elementul-cheie al programului este intentia clara a grupurilor-tinta de a se dezvolta, de a depasi un context personal nefavorabil pentru a se integra în societate ca actori cu drepturi şi capacităţi egale cu ale oricărei alte persoane.

Proiectele propuse vor fi jurizate de un Comitet al angajatilor BRD.

Aplicatiile ONG-urilor sunt aşteptate până în data de 15 iulie 2011 pe adresa responsabilitatesociala@brd.ro,
de la care se pot obţine şi informaţii suplimentare. Formularul de aplicatie si ghidul de completare pot fi descarcate de pe site-ul www.brd.ro , sectiunea Comunicare / Responsabilitate sociala.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.