Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Finance4SocialChange – competiția care susține ideile de afaceri cu o misiune socială

0

Roditor Food Market, One Night Gallery si Concordia Brutărie sunt cele trei afaceri cu impact social din România selectate pentru a participa la concursul internațional dedicat afacerilor sociale ce va avea loc în martie 2021 la Budapesta.

Competiția, organizată în cadrul proiectului Finance4SocialChange, aduce în laolaltă cele mai promițătoare 30 afaceri sociale din Bulgaria, Moldova, Austria, Germania, Slovenia, Croația, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Ucraina și România pentru a concura în etapa semifinală din noiembrie 2020. Cele mai bune patru companii vor intra în etapa finală a competiției și vor premiate de către UniCredit, premii care-și propun să ajute cele 4 afaceri finaliste să-și continue activitatea și să o dezvolte. UniCredit este partenerul principal al proiectului și susține concursul de antreprenoriat social prin premii în bani, în valoare totală de 30.000 de euro. UniCredit se numără printre pionierii în domeniul serviciilor bancare cu impact social, cu un angajament puternic în construirea unei societăți mai echitabile și mai favorabile incluziunii, promovând inițiative cu rezultate sociale. Pe lângă premiul financiar, întreprinderile sociale au, de asemenea, șansa să intre în contact investitori, experți UniCredit Social Impact Banking și parteneri de afaceri relevanți din întreaga regiune, precum și de a fi îndrumați de experți locali din partea organizațiilor partenere.

Întreprinderile sociale care participă la concurs au fost selectate conform unor criterii stricte definite de Agenția germană pentru finanțarea întreprinderilor sociale (FASE), în cadrul cărora au fost evaluate aspectele sociale și de mediu ale ideilor de afaceri, precum și eficiența soluțiilor propuse, modul în care rezultatele obținute sunt măsurate și sustenabilitatea întreprinderilor sociale.

În fazele anterioare ale proiectului, participanții la competiție au beneficiat de o experiență de învățare mixtă în cadrul Social Impact Investment Design Academy, sesiuni de mentorat și ateliere dedicate pregătirii și dezvoltării planurilor de afaceri pentru concursul final.

Finance4SocialChange este un proiect INTERREG finanțat de UE în regiunea Dunării. Acesta își propune să dezvolte domeniul investițiilor de impact și să ajute întreprinderile sociale din 12 țări în dezvoltarea de soluții practice privind investițiile pentru buna funcționare a sectorului de finanțare socială.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.