Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filmul românesc „Fixeur “ la Zilele Filmului European de la Praga

0

Institutul Cultural Român de la Praga susţine prezenţa filmului Fixeur (2016), în regia lui Adrian Sitaru, la Zilele Filmului European de la Praga, în perioada 5-12 aprilie.

De 25 de ani, Zilele Filmului European oferă publicului o selecţie variată a celor mai interesante filme ale cinematografiei europene. Anul acesta, 49 de filme împărţite în şapte secţiuni vor acoperi tema principală a acestei ediţii: literatură şi muzică.

Filmul Fixeur este prezent în cadrul secţiunii Best of, o colecţie a celor mai interesante filme europene produse în ultimii doi ani, care au avut parte de recunoaştere atât din partea publicului, cât şi din partea criticilor.

Un tânăr jurnalist român, Radu, se ocupă de cazul unei adolescente de 14 ani forţată să se prostitueze la Paris. După ce este salvată de poliţia franceză, este trimisă înapoi în România unde este îngrijită şi supravegheată de biserică. Declaraţia ei este vitală în descoperirea vinovaţilor, aşa că nu este de mirare că povestea ei atrage atenţia presei. Radu încearcă să obţină de la fată un interviu în exclusivitate pentru echipa franceză, dar întâmpină numeroase obstacole atât din partea autorităţilor cât şi din partea răpitorilor. Filmul este bazat pe fapte reale.

Program:

Sâmbătă, 7 aprilie, 20:30 – Cinema Lucerna – sala mică

Joi, 12 aprilie, 18:00 – Cinema Světozor

The Fixer

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.