Filmul „Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

0

Descris de Variety ca fiind un „debut remarcabil și surprinzător”, filmul Monștri. al lui Marius Olteanu a fost apreciat și de juriul format din cititori ai cotidianului german Tagesspiegel și câștigă titlul de Cel mai bun film din secțiunea Forum la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Monștri. a întrunit voturile celor 9 reprezentanți ai acestui juriu independent, care se reunește încă din 2007 în cadrul Berlinalei. Juriul și-a motivat alegerea prin faptul că regizorul Marius Olteanu folosește un limbaj vizual deosebit pentru a descrie natura multistratificată a unei relații aflată sub presiunea unei societăți în care aderarea la norme primează.

Singurul lungmetraj românesc selectat la Berlin, Monștri. descrie o zi din viața unui cuplu. Dana și Arthur, căsătoriți de mult timp, trăiesc o poveste de dragoste atipică. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poți da celuilalt?. Filmul observă și pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent și să decidă până la final cine sunt „monștrii“.

Lungmetrajul Monștri. îi are în distribuție pe: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuță.

Monștri. este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fița. Coproducător: Marius Olteanu.

Distribuit de Transilvania Film în toamna anului 2019.

Finanțatori: McCann Erickson, Next Advertising Achiziții, Havas Media, Jysk România, United Media Services, Tuborg, Orange Romania, Electric Plus.

Facebook – Monștri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.