Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Filmul Blestemul ariciului participă la festivalul goEast de la Wiesbaden

0

Filmul Blestemul ariciului, regia Dumitru Budrala, unul dintre cele mai valoroase documentare româneşti, participă între 9 şi 15 aprilie 2014 la Festivalul Internaţional de Film goEast de la Wiesbaden, Germania.

Deşi împlineşte anul acesta 10 ani, Blestemul ariciului este unul dintre acele filme fără vârstă, cărora trecerea timpului le sporeşte valoarea. În acest răstimp, a avut un circuit festivalier care l-a purtat de la Rio de Janeiro la Taipei sau din Uganda până în Siberia. Peste tot, a stârnit reacţii atât de puternice şi de diverse, încât pot compune ele însele o a doua poveste.

Construit ca road-movie şi folosind tehnica cinema-verite, filmul Blestemul ariciului surprinde realitatea crudă, peregrinarea romilor pe timp de iarnă, dintr-un sat în altul, în lupta pentru supravieţuire. Filmul se opune numeroaselor prejudecăţi şi clişee existente despre comunitatea de romi şi propune o abordare subtilă şi fragilă a romilor care au şi ei o filosofie de viaţă, reguli şi credinţe după care se ghidează.

Dumitru Budrala dezvăluie realitatea de zi cu zi de-a lungul a 5 ani a unei familii sărace de romi şi reuşeşte să-i surprindă atât de bine în toată nuditatea lor sensibilă, încât unii critici le-au găsit corespondenţe în personajele lui Samuel Beckett, iar alţii s-au dus cu gândul către personajele – oameni din popor din piesele lui William Shakespeare.

Prima proiecţie în cadrul festivalului de la Wiesbaden are loc joi, 10 aprilie 2014, de la ora 18.

blestemul_ariciului

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.