Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fiipregătit.ro, platforma națională de pregătire pentru situații de urgență

0

Departamentul pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu CivicNet, anunță relansarea platformei FiiPregătit.ro și actualizarea acesteia cu ghiduri despre noul Coronavirus.

În ultima săptămână, echipa CivicNet a preluat găzduirea platformei, actualizarea și mentenanța acesteia și a lucrat intens la remedierea problemelor, pentru a contribui la informarea corectă a populației în contextul COVID-19. Platforma va cuprinde ghiduri dedicate COVID-19 și recomandări oficiale, instrucțiuni utile, centralizând date oficiale referitoare la situațiile de urgență de la informații generale, contacte, instrucțiuni punctuale înainte și după urgență, până la ghiduri de prim ajutor sau materiale video.

Toți cei care doresc să susțină Fiipregătit.ro și dezvoltările viitoare în lucru, o pot face accesând https://civicnet.ro/#donate sau contactând direct CivicNet, platforma nefiind, în momentul de față, susținută financiar.

Printre ghidurile nou construite și validate de DSU, acum disponibile pe platformă, se numără următoarele:

  • Ghid de autoizolare – când se impune autoizolarea, ce presupune, cum interacționezi cu poștașul/curierul/echipele de intervenții, dacă ești în autoizolare

  • Ghid la cumpărături – ce este recomandat să faci înainte, în timpul și după cumpărături pentru a preveni infecția?

  • Ghid pentru transport în comun – cum ne protejăm în timp ce folosim transportul în comun?

  • Ghid de călătorie – ce sunt zonele galbene/roșii și care sunt ele acum? dacă sunt nevoit să călătoresc în/din țară, ce pot, totuși, să fac, în funcție de mijlocul de deplasare folosit (avion, tren, autocar, mașină personală)

  • Întrebări frecvente și mituri

Fiipregătit.ro este o platformă adoptată deja de către principalele instituții responsabile în cazul situațiilor de urgență și folosită pentru diverse campanii de informare publică printre care: “Nu tremur la cutremur” sau Caravana “Fii Pregătit!”. Pentru a diminua efectele isteriei și panicii, prezentarea conținutului platformei facilitează asimilarea informațiilor și încurajează un comportament responsabil și informat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.