Fii parte dintr-o noua miscare: Coalitia ONG pentru drepturile tinerilor NEET!

0

Intr-o perioada in care situatia tinerilor este din ce in ce mai precara, atat la nivel european cat si national:

– peste 14 milioane de tineri europeni sunt in afara sistemului – asa numitii NEETs (not in employment, education or training)
– tinerii cu dizabilitati, probleme de sanatate sau din familii de imigranti sunt in situatiile de risc cele mai crescute (pt a deveni NEET)
– costurile neintegrarii tinerilor NEET sunt estimate la peste 153 miliarde de Euro (UE)
– in Romania 17% din tinerii 15-24 ani sunt in situatii NEET, in timp ce pt categoria 25-29 ani procentul de tineri NEET creste la 26,4%
– situatia tinerelor femei fiind si mai precara 18,8% (15-24 ani), respectiv 31,3% (25-29 ani)

photo-anunt coalitie

Social DOers initiaza Coalitia ONG pentru Drepturile Tinerilor NEET!

Coalitia se adreseaza ONG-urilor care lucrează cu şi pentru tineri, în special cele care lucrează în beneficiul tinerilor în situaţii NEET sau în situații de risc (prin măsuri de prevenție sau intervenție), de nivel national si regional (NE, SE, SV)
Termen limita de inscriere pentru prima intalnire a coalitiei: 31 iulie 2015. Intalnirea va avea loc in perioada 5-7 august,i n zona Brasov sau Sibiu.

Coalitia isi propune sa:

• Influenţeze politicile/legislatia naţională cu incidenţă asupra tinerilor NEET, respectiv de promovare a unor politici naționale de prevenție
• Influenţeze metodologia de finanţare a programelor adresate tinerilor NEET (ex. POCU) aşa încât finananţările să fie accesibile ONG-urilor care lucrează în beneficiul acestor tineri
• Influenţeze dezbaterile europene în raport cu structuri speciale: intergrupul pe tineret al Parlamentului European, Comitetul Economic și Social European etc.
• Creasca nivelul de informare şi conștientizare asupra fenomenului NEET
• Sprijine colaborarea şi parteneriatele între ONG-urile care lucrează cu tinerii, inclusiv în vederea formării de consorții pentru a aplica la proiecte finanţate prin FSE
• Susţina proiecte de cercetare şi sa ofere date pe problematica tinerilor NEET și exemple de bună practică (inclusiv dpdv al prevenției)
• Monitorizeze modul în care sunt alocate fondurile pt programele dedicate tinerilor NEET și tinerilor în general.
Proiectul Coaliția ONG-urilor pentru drepturile tinerilor NEET – Investing in Social DOers este implementat în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2015, fiind finantat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și beneficiază de sprijinul instituțional al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

Mai multe detalii si formular de aplicatie: aici

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează