Fii parte dintr-o noua miscare: Coalitia ONG pentru drepturile tinerilor NEET!

0

Intr-o perioada in care situatia tinerilor este din ce in ce mai precara, atat la nivel european cat si national:

– peste 14 milioane de tineri europeni sunt in afara sistemului – asa numitii NEETs (not in employment, education or training)
– tinerii cu dizabilitati, probleme de sanatate sau din familii de imigranti sunt in situatiile de risc cele mai crescute (pt a deveni NEET)
– costurile neintegrarii tinerilor NEET sunt estimate la peste 153 miliarde de Euro (UE)
– in Romania 17% din tinerii 15-24 ani sunt in situatii NEET, in timp ce pt categoria 25-29 ani procentul de tineri NEET creste la 26,4%
– situatia tinerelor femei fiind si mai precara 18,8% (15-24 ani), respectiv 31,3% (25-29 ani)

photo-anunt coalitie

Social DOers initiaza Coalitia ONG pentru Drepturile Tinerilor NEET!

Coalitia se adreseaza ONG-urilor care lucrează cu şi pentru tineri, în special cele care lucrează în beneficiul tinerilor în situaţii NEET sau în situații de risc (prin măsuri de prevenție sau intervenție), de nivel national si regional (NE, SE, SV)
Termen limita de inscriere pentru prima intalnire a coalitiei: 31 iulie 2015. Intalnirea va avea loc in perioada 5-7 august,i n zona Brasov sau Sibiu.

Coalitia isi propune sa:

• Influenţeze politicile/legislatia naţională cu incidenţă asupra tinerilor NEET, respectiv de promovare a unor politici naționale de prevenție
• Influenţeze metodologia de finanţare a programelor adresate tinerilor NEET (ex. POCU) aşa încât finananţările să fie accesibile ONG-urilor care lucrează în beneficiul acestor tineri
• Influenţeze dezbaterile europene în raport cu structuri speciale: intergrupul pe tineret al Parlamentului European, Comitetul Economic și Social European etc.
• Creasca nivelul de informare şi conștientizare asupra fenomenului NEET
• Sprijine colaborarea şi parteneriatele între ONG-urile care lucrează cu tinerii, inclusiv în vederea formării de consorții pentru a aplica la proiecte finanţate prin FSE
• Susţina proiecte de cercetare şi sa ofere date pe problematica tinerilor NEET și exemple de bună practică (inclusiv dpdv al prevenției)
• Monitorizeze modul în care sunt alocate fondurile pt programele dedicate tinerilor NEET și tinerilor în general.
Proiectul Coaliția ONG-urilor pentru drepturile tinerilor NEET – Investing in Social DOers este implementat în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2015, fiind finantat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și beneficiază de sprijinul instituțional al Ministerului Tineretului și Sportului (MTS).

Mai multe detalii si formular de aplicatie: aici

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.