Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul tuturor etniilor din Romania are loc in acest weekend la Sibiu

0

Peste 350 de mesteri populari vor promova toate etniile din Romania la festivalul Astra Multicultural din Sibiu, in perioada 12-15 iulie 2018.

Muzeul ASTRA din Sibiu a inregistrat peste 200.000 vizitatori in primele 6 luni ale anului

In perioada 12 – 15 iulie 2018, Muzeul ASTRA din Sibiu gazduieste cel mai mare eveniment al sau din an, Astra Multicultural, cu participarea a peste 350 de mesteri populari si reprezentati ai tuturor minoritatilor din Romania. Astfel, vizitatorii vor putea participa la ateliere de gatit organizate de rromii din Poiana Pelisani sau de catre ucrainienii din Mahmudia, vlahii din Timoc, tatari, sasi, sarbi, maghiari, lipoveni, aromani dar si demonstratii practice de mestesuguri, muzica, dans si port popular.

Vineri, 13 Iulie 2018, intrarea va fi libera. Vor fi animatii culturale in 14 gospodarii, monumente expuse in Muzeu, dar si 30 de ateliere interactive in care vor participa peste 350 de mesteri, muzicanti si dansatori.

ASTRA Multicultural este o initiativa dezvoltata in cadrul proiectului Patrimoniu deschis care vine sa aduca frumusetea valorilor multietnice in fata publicului vizitator prin animatii culturale in gospodariile din muzeu, ateliere interactive, muzica si dansuri, mestesuguri si gastronomie.

Sambata si duminica, in paralel cu ASTRA Multicultural, va continua si proiectul Satul din spatele frontului, o initiativa care aduce in Muzeul in aer liber o serie de animatii culturale menite sa dezvaluie publicului vizitator aspectele complexe ale zonelor rurale din timpul Primului Razboiului Mondial. Acest proiect face parte din oferta cultural-turistica pe care Muzeul ASTRA a pregatit-o pentru anul acesta, fiind desfasurat in cadrul Programului Centenar .

,,ASTRA Multicultural transmite mesajul Unitate prin diversitate, unitate in contextul european, unitate realizata prin fenomenul ASTRA. O sa fie un maraton de evenimente desfasurate in toate zonele etnografice prezente in Muzeul ASTRA. Vom avea animatii culturale in 14 gospodarii, monumente expuse in Muzeu, dar si 30 de ateliere interactive in care vor participa peste 350 de mesteri, muzicanti si dansatori. Vrem sa fim prezenti din ce in ce mai mult in programele sustenabile de dezvoltare regionala in segmentul turistic si gastronomic. Si vom fi prezenti prin fapte! Vom avea ateliere interactive, bucate traditionale la Targul de tara, dansuri populare. De asemenea, in cadrul proiectului Satul din spatele frontului vor fi redate secventele de pregatire a gospodariilor aflate pe linia frontului din Primul Razboi Mondial, ilustrandu-se modul cum era organizat interiorul unei gospodarii cu incartiruire de trupe. Ca si componenta gastronomica, vom organiza in Muzeul in aer liber ateliere de gatit cu mancaruri specifice tuturor provincilor istorice romanesti. Toate reconstituirile din acest program sunt facute cu elemente de recuzita similara celor existente in acele vremuri.”, a declarat Ciprian Anghel Stefan, managerul general al Muzeului ASTRA

Evenimentul este organizat sub egida Anului European al Patrimoniului

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu, realizata cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.