Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Nonformal transformă Baia Mare în Capitala Învățării Nonformale

0

În pași de festival… nonformal!

Între 9 și 12 august, nonformalul intră pe ritm de festival în Baia Mare. Capitala Tineretului din România devine pentru patru zile și Capitala Învățării Nonformale din România.

Dar… ce înseamnă Festival Nonformal? 120 de tineri și lucrători de tineret din toată țara. 10 facilitatori cu experiență și 10 ateliere despre metode și instrumente participative de implicare activă a tinerilor în care se va învăța cu zâmbetul pe buze. 2 zile de atelier. O zi de pregătire. Și o zi de 12 august: Ziua Internațională a Tineretului. În care participanții vor interacționa cu tinerii din Baia Mare prin reprezentații în care vor pune în practică ceea ce au învățat în ateliere.

Asta din punct de vedere tehnic. Altfel, ca orice festival, și acesta are ingredientele necesare pentru a fi unul de succes: emoție, bucurie și activități de calitate. Bonus: învățare cu sens, creativitate și zâmbete autentice.

Cele 10 ateliere acoperă o sferă variate de metode. Nu mai puțin de patru forme de teatru: forum, improvizație, playback și de umbre vor transforma Baia Mare într-o scenă interactivă în care și spectatorii vor fi implicați devenind spectACTORI. Animația va însufleți atmosfera prin trei forme ale sale: animație socio-educativă, percuție (TOTEM) și jongleria ca instrument de animație stradală. Simțul vizual și poveștile din viața de zi cu zi se vor împleti la facilitare grafică. Argumentarea și discursul public vor fi cuvintele de ordine în atelierul de dezbateri. În plus, un atelier surpriză dedicat comunității din Baia Mare.

Termenul de înscriere pentru doritori este 15 iulie. Mai multe detalii cu privire la eveniment, facilitatori și ateliere sunt disponibile la http://nonformal.baiamare2018.ro/

Proiectul este organizat de Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – D.E.I.S și este realizat cu sprijinul financiar al Municipiului Baia Mare.

Festivalul Nonformal face parte din programul Baia Mare – Capitala Tineretului din România 2018 – 2019.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.