Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Chișinău: Festivalul Internațional „Primavara Europeană a Poeților”, ediția a IX-a

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău participă în calitate de coorganizator la Festival Internațional „Primavara Europeană a Poeților”, organizat, în perioada 07-09 mai 2019, de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova.

ICR Chișinau sprijină participarea  în cadrul manifestărilor a  următorilor invitați :

Magda Cârneci, Linda Maria Baros Valeriu Stancu, Daniel Corbu, Mircea Dan Duță,Stere Bucovală, Eugen Suciu (România), Christian W. Schenk (Germania).

Programul manifestărilor va debuta marți, 7 mai, începând cu ora 10.00, cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române. Deschiderea Festivalului va continua  la sediul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, unde Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii, îi va prezenta pe invitații la ediția din acest an. Punctul de interes al zilei va fi simpozionul „Dialoguri europene: poeți și traducători”, de la orele 17.30.

Ziua de miercuri, 8 mai, se va deschide, în jurul orei 11.00,  printr-un „desant poetic” în licee și facultăți din Chișinău. În aceeași zi, la orele 16.00, va avea loc lansarea colecțiilor de poezie „Primăvara poeților” și „Cartea Poeziei” (Editura „Arc”). Ziua se va încheia cu un „podium poetic” (I) – recital susținut de participanții la festival.

Joi, 9 mai, de la ora 17.00, se va desfășura al doilea podium poetic la sediul Uniunii Scriitorilor din Moldova. La finalul zilei, vor fi decernate premiile Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a IX-a.

La această ediție a Festivalului vor participa poeți și traducători din Franța, Belgia, Israel, România, Rusia, Azerbaijan.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.