Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Internaţional de Muzică „George Enescu” trece Prutul!

0

Festivalul Internațional de Muzică „George Enescu”, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, își extinde aria geografică a concertelor până la Chișinău!

Prin efortul comun al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” şi al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Republica Moldova, la 20 septembrie a.c., pentru prima oară în Republica Moldova, va fi organizat un concert de excepție în cadrul prestigiosului Festival.

 MAGIE-A3

Concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchievici”, sub bagheta maestrului Mihail Agafiţa. În program:  Simfonia I în Mi bemol major, op.13 de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră simfonică – „Moments” de Ghenadie Ciobanu și Pini di Roma de Ottorino Respinghi.

Evenimentul va avea loc pe data de 20 septembrie, ora 18.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchievici” din Chişinău şi va fi prezentat de muzicologul Daniela Vlad (România). 

Solista serii – violonista Rusanda Panfili este originară din Republica Moldova. Și-a început cariera internațională încă de la frageda vârstă de 10 ani, câștigând primul concurs internațional în Italia, iar la 11 ani devine una dintre cele mai tinere studente ale Conservatorului din Viena. Este implicată în proiecte extraordinare, colaborând cu artiști precum Hans Zimmer, Aleksey Igudesman, Hyung-Ki Joo, Erwin Schrott, Vadim Repin și Markus Schrimer.

Pe lângă concertul extraordinar de la Filarmonică, în dimineața de 20 septembrie, ora 11:00, la Galeria „La Rond” din spatele statuii lui Ștefan cel mare și Sfânt, va fi inaugurată Expoziția „George Enescu – personalitate a culturii românești și universale”, expoziție creată, la fel, de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, pentru a da culoare întregului Festival!

 INTRARE LIBERĂ!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.