Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary debutează astăzi. „Dublu” are premiera internațională pe 5 iulie

0

Cel mai important eveniment cinematografic din Cehia dar și din Europa Centrală și de Est, Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary debutează astăzi.

La Gala de Deschidere din această seară va participa și celebrul actor Willem Dafoe, care va primi trofeul Crystal Globe pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale.

În cadrul prestigiosului festival va avea loc și premiera internațională a lungmetrajului de debut al tinerei regizoare Catrinel Dănăiață.

„DUBLU” a fost inclus în competiția „East of the West”, secțiune dedicată regizorilor aflați la primul sau la al doilea film. În cadrul competiției sunt selectate producții din Europa Centrală și de Est, Balcani, Grecia, Turcia, dar și din țări ale fostului bloc sovietic.

DUBLU POSTER
Premiera internațională este programată pe 5 iulie, ora locală 16.00, la Karlovy Vary Municipal Theatre. Evenimentul va avea loc în prezența actorilor Maria Dinulescu și Dorian Boguță, a regizoarei Catrinel Dănăiață, directorului de imagine Pătru Păunescu, producătorului Gabi Antal dar și a membrilor din echipa de producție a filmului.

Participarea românească de la Karlovy Vary este susținută de Centrul Național al Cinematografiei și ICR Praga.

Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary este considerat un festival de categoria A, alături de evenimente precum Cannes, Berlin, Veneția, San Sebastian, Moscova, Montreal, Shanghai sau Tokyo. În fiecare an, în cadrul Festivalului de la Karlovy Vary sunt prezentate peste 200 de filme din toată lumea. De-a lungul timpului, nume celebre ale cinematografiei mondiale au fost prezente pe covorul roșu din orașul din nord-vestul Cehiei, printre care amintim: Roberd De Niro, Milos Forman, Jude Law, Leonardo DiCaprio, Helen Mirren.

Pelicula de debut a tinerei regizoare este o producție Abis Studio în coproducție cu Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

„DUBLU” spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă. Când viața e un continuu deadline devii prizonierul propriei existențe.
Filmul îi are în distribuție pe Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Ștefana Samfira.

Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borțun și Catrinel Dănăiață, imaginea poartă semnătura lui Pătru Păunescu, sound designer Andy Vasilescu, montajul a fost realizat de Theodora Penciu. Scenografia este semnată de Grigore Pușcariu, machiajul a fost realizat de Nastasia Mateiu. Producător Gabi Antal, coproducător Ada Solomon.

În România filmul rulează zilele acestea în cinematografe, película fiind distribuită de microFILM.

TRAILER-UL poate fi văzut aici: https://www.youtube.com/watch?v=IgKGL6oXaHs
Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/filmdublu

Susținut de: SEPHORA, Dacin Sara, Uniunea Cineaștilor din România, Institutul Cultural Român
Parteneri media: Music Channel, Radio Romania Cultural, Cinemagia, DinFilme.ro, Cinefan.ro, All About Romanian Cinema, CinemaRx.ro, Movie News, @Film

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.