Festivalul de Film de la Berlin: film romanesc „cot la cot” cu Roman Polanski!

0

Probabil că este clar pentru toată lumea că România începe să pună stegulețe pe harta internațională a filmului! În ultimii ani am avut o mulțime de „ambasadori” români pentru acest domeniu! Azi am avut plăcerea să citim despre încă o posibilă performanță: Lungmetrajul de debut al lui Florin Serban, „Eu cand vreau sa fluier, fluier” a fost selectionat in Competitia Oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin. Este adevărat, producatorul Strada Film nu poate confirma informatiile venite, deocamdata, din surse neautorizate, conform hotnews.ro

Al doilea lungmetraj care reprezinta Romania in acest an la Berlin e “Portretul luptatorului la tinerete”, de Constantin Popescu. Regizorul, debutant in lungmetraj, a confirmat participarea si a declarat pentru HotNews.ro ca va fi insotit la Berlin de protagonistul filmului, Constantin Dita, interpretul lui Ion Gavrila Ogoranu, si de Liviu Marghidan, directorul de imagine. Vor mai veni, probabil, producatorul Titi Popescu, sunetistul Mihai Bogos si monteuza Corina Stavila.”

Câteva filme anunțate deja în festival sunt: Bal (Honey) Turcia / Germania de Semih Kaplanoglu, Der Räuber (The Robber) Austria / Germania de Benjamin Heisenberg, Na Putu (On the Path) Bosnia and Herzegovina / Austria / Germania / Croatia, de Jasmila Zbanic, Shekarchi (The Hunter) Germania / Iran de Rafi Pitts, The Ghost Writer Franta / Germania / UK de Roman Polanski.

Mai multe informații pe hotnews.ro

film

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează