Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Festivalul Cultural ‘Miraje’, eveniment ce are ca scop integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi, prin teatru, muzică şi dans!

1

Începe cea de-a patra ediție a Festivalului Cultural ‘Miraje’

Cea de-a patra ediție a Festivalului Cultural ‘Miraje’ se desfășoară săptămâna viitoare, în 14 și 15 iunie 2011, pe scena Casei de Cultură a Studenților. Înfiinţat în 2008, evenimentul are ca scop integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi, prin teatru, muzică şi dans.

An de an, scena Mirajelor găzduieşte spectacole diverse, interpretate atât de tineri din instituţii dedicate persoanelor cu dizabilităţi, cât şi de artiști amatori sau profesionişti, promovând astfel egalitatea de şanse. Festivalul este organizat de Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, Asociaţia Lions Genesis şi Fundaţia Comunitară Cluj, prin programul YouthBank.

‘An de an, le-am oferit tinerilor cu deficiențe un cadru prietenos în care s-au putut exprima liber. La rândul lor, ei ne-au dat tururor o lecție serioasă, demonstrând că talentul nu cunoaște limite. Evenimentul a crescut exponențial, iar în 2011 ne-am propus să îl aducem cât mai aproape de clujeni, invitându-i să îi cunoască pe acești tineri și să le aprecieze pofta de viață’, subliniază Alin Vaida, coordonatorul evenimentului.

Anul acesta, Festivalul Cultural ‘Miraje’ aduce laolaltă 11 trupe, din Cluj, Timișoara, Simeria și Târgu Frumos. Invitaţii speciali ai aceastei ediţii sunt membrii companiei de teatru ‘Viceversa’ şi interpreta de folk Magda Puskas.

Ca o noutate, evenimentul va ieși de pe scenă și li se va adresa și amatorilor de fotografie clujeni, care își vor putea înscrie în competiția ‘Cel mai frumos Miraj’ fotografiile realizate în timpul festivalului.  Regulamentul concursului este disponibil pe pagina Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/FestivalulMiraje.

 

Program festival:

Marti, 14 iunie, Casa de Cultură a Studenților

18:00 Trupa Rezgofu, Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz, Cluj-Napoca

Dans popular, Coordonatori: Csatari Erika, Vargo Bela

18:20 Centrul de Pedagogie Curativă, Simeria Veche

Spectacol de euritmie cu poezia ‘Bătea la Poarta Cerului’, de V. Voiculescu

18:45 Boemdance: Spectacol de dans modern

19:15 Trupa de teatru ‘Metamorfoze’, Liceul pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca

Spectacol: ‘Fantoma Albastră’, de Alexandru Mânzat

Regia: Alexandru Mânzat, Maria Mosora

20:15 Trupa de teatru ‘Viceversa’

Spectacol: ‘Femeia din manuscris’, de Lia Bugnar

Regia: Herțeg Rudolf

Miercuri, 15 iunie, Casa de Cultură a Studenților

18:00 Trupa de dans ‘Flori de Iris’, Liceul Iris, Timișoara

Dans popular

18:15 Trupa Scena, Liceul Moldova, Târgu Frumos

Spectacol: ‘Cine-i oare Făt-Frumos’, de Iuliu Rațiu

19:15 Maria Mariș si Grupul de folk ‘Lacrimă de Dor’, Liceul pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca

Moment muzical

Coordonator: Filip Dan Robert

19:45 Trupa de dans ‘Flori de Iris’, Liceul Iris, Timișoara

Dans modern

20:00 Trupa de teatru ‘Calor’, Liceul pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca

Spectacolul ‘Visul unei nopți de vară’ – Scena Meșterilor, de W. Shakespeare

Regia: Delia Maria Oancea, Maria Mosora

20:45 Recital folk: Magda Puskas & Friends

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.