Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Femeia anului in Europa, romanca Iana Matei!

1

Publicatia „Readers Digest” i-a oferit Ianei Matei premiul de „Femeia anului in Europa” pentru lucruri la mare cautare in ziua de astazi: curaj si eforturi depuse pentru a face bine celor aflati la nevoie. Iana Matei luptă împotriva traficului de persoane! Ce face Iana Matei chiar este periculos. Într-atât de periculos încât ea este nevoita să locuiască într-un loc ascuns, scriu cei de la Deutche Welle.

„Ma simt onorata”, a declarat Iana Matei la Bucuresti cu ocazia inmanarii premiului in valoare de 5000 de euro acordat de RD.

riders-digest_logoIncepand din 1996, publicatia premiaza persoanele care intruchipeaza cel mai bine valorile si traditiile europene. Iana Matei este ce-a de-a 15-a persoana pe care „RD” o desemneaza drept „femeia anului in Europa” si prima romanca distinsa cu acest premiu. Desemnarea castigatorului are loc dupa consultari comune ale celor 21 de redactori sefi ai editiilor europene ale RD. De altfel, numarul pe luna februarie al tuturor celor 21 de editii europene va fi dedicat Ianei.

Nu putini sunt cei care se intreaba in ce masura autoritatile combat eficient traficul de persoane. Raspunsul la aceasta intrebare este undeva la mijloc, caci, dupa cum reiese din spusele Ianei, sistemul este problema. Tot ea adauga de asemenea ca politia pare a nu lua in serios destinul minorelor care ajung sa se prostitueze impotriva vointei lor. „Este foarte usor sa dai vina pe victime. Aceste fetite sunt supuse unor tratamente groaznice. Si sunt inca niste copii”, spune Iana.

Articolul complet este pe site-ul Deutche Welle.

PS: Mulţumim Vali pentru link!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.