Femeia anului in Europa, romanca Iana Matei!

1

Publicatia „Readers Digest” i-a oferit Ianei Matei premiul de „Femeia anului in Europa” pentru lucruri la mare cautare in ziua de astazi: curaj si eforturi depuse pentru a face bine celor aflati la nevoie. Iana Matei luptă împotriva traficului de persoane! Ce face Iana Matei chiar este periculos. Într-atât de periculos încât ea este nevoita să locuiască într-un loc ascuns, scriu cei de la Deutche Welle.

„Ma simt onorata”, a declarat Iana Matei la Bucuresti cu ocazia inmanarii premiului in valoare de 5000 de euro acordat de RD.

riders-digest_logoIncepand din 1996, publicatia premiaza persoanele care intruchipeaza cel mai bine valorile si traditiile europene. Iana Matei este ce-a de-a 15-a persoana pe care „RD” o desemneaza drept „femeia anului in Europa” si prima romanca distinsa cu acest premiu. Desemnarea castigatorului are loc dupa consultari comune ale celor 21 de redactori sefi ai editiilor europene ale RD. De altfel, numarul pe luna februarie al tuturor celor 21 de editii europene va fi dedicat Ianei.

Nu putini sunt cei care se intreaba in ce masura autoritatile combat eficient traficul de persoane. Raspunsul la aceasta intrebare este undeva la mijloc, caci, dupa cum reiese din spusele Ianei, sistemul este problema. Tot ea adauga de asemenea ca politia pare a nu lua in serios destinul minorelor care ajung sa se prostitueze impotriva vointei lor. „Este foarte usor sa dai vina pe victime. Aceste fetite sunt supuse unor tratamente groaznice. Si sunt inca niste copii”, spune Iana.

Articolul complet este pe site-ul Deutche Welle.

PS: Mulţumim Vali pentru link!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.