Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Fascinația Sticlei” din România la Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim

0

În perioada 12-24 august 2019 a avut loc ediția cu numărul XLIV a Târgului Internațional de Arte și Meșteșuguri, eveniment organizat de Primăria din Ierusalim, care anual adună participanți din peste 30 de țări și mii de vizitatori din toată lumea.

În acest an, în contextul celebrării a 15 ani de la înființarea ICR Tel Aviv și a promovării valorilor și meșteșugurilor tradiționale, standul românesc a prezentat lucrări artizanale din sticlă realizate de „Fascinația Sticlei” prin artiștii plastici Jeni Costăchescu și Veniamin Moisincu. Cei doi artiști români au susținut seria de ateliere „Fascinația Sticlei”, în cadrul căreia publicul participant a descoperit multiplele valenţe artistice ale sticlei, familiarizându-se cu principalele tehnici prin care materialul prelucrat poate fi transformat în obiect de artă.

Jeni Costăchescu a prezentat un stand de excepție, rafinat și adaptat la specificul local, în fața căruia copii și adulți, atrași de frumusețea celor expuse, au petrecut timp îndelungat descoperind obiectele-clepsidre și bijuterii, obiecte ce purtau motivele de pe iile românești, globuri și recipiente decorative din sticlă termorezistentă cu aplicație de aur, precum și alte exponate.

Programul de activităţi al ediției 2019 a Târgului a cuprins expoziţia internaţională de arte și meșteșuguri, demonstrații de lucru, ateliere tematice, spectacole de muzică și dans tradițional din America Latină și Extremul Orient.

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare târg de profil din Israel. Anual, târgul reunește circa 200 de artişti şi artizani din Israel şi peste 60 de standuri naţionale, care prezintă obiecte decorative realizate în tehnici din cele mai diverse, de la metode și materiale tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. La ediția 2019 a Târgului au participat următoarele țări: Ucraina, Uruguay, Uzbekistan, Argentina, Ecuador, Indonezia, Bolivia, Etiopia, Armenia, Ghana, Guatemala, Brazilia, India, Africa de Sud, Germania, Zimbabwe, Republica Dominicană, Ungaria, Mexic, Madagascar, Turkmenistan, Sri Lanka, China, Nepal, Peru, Panama, Puerto Rico, Columbia, Cehia, Chile, România, Kirghizstan, Coreea de Sud, Tailanda, Rusia.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.