Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţia „Tristan Tzara, Victor Brauner și avangarda românească”

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române din București, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” din Piatra Neamț și Primăria Municipiului Chișinău, organizează luni, 28 martie 2016, ora 11.00, la Galeria La Rond, situată în preajma statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău, vernisarea expoziției „Tristan Tzara, Victor Brauner și avangarda românească”.

afis A3 2

Organizată cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la nașterea lui Tristan Tzara (n. 16 aprilie 1896, Moinești – d. 25 decembrie 1963, Paris), inițiatorul mișcării dadaiste europene, și împlinirii a 50 de ani de la moartea pictorului Victor Brauner (n. 15 iunie 1903, Piatra Neamț – d. 12 martie 1966, Paris), unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai suprarealismului românesc și european, expoziția aduce în atenția publicului o serie de documente, fotografii, texte-program și mărturii referitoare la crezul artistic și existențial al reprezentaților de marcă ai dadaismului (Tristan Tzara, Ion Vinea, Benjamin Fundoianu, Ilarie Voronca, Ștefan Roll etc.) și suprarealismului românesc (Gellu Naum, Gherasim Luca, Virgil Teodorescu, Paul Păun, Dolfi Trost ş.a.), urmărind evoluția în timp a curentelor și revistelor avangardiste românești și impactul lor asupra literaturi și artei contemporane.

Perioada de expunere: 28 martie  – 15 aprilie 2016.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.