Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziţia „Românii care au îmbogăţit Franţa”

0

Eugen Ionescu, Emil Cioran, Constantin Brâncuşi, George Enescu, Anna de  Noailles, Tristan Tzara… : sunt tot aâtea personalități care au contribuit la excelenţa relațiilor franco-române de-a lungul secolelor şi care sunt dezvăluite publicului francez, prin fotografii de excepţie, de expoziţia „Românii care au îmbogăţit Franţa”. Realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Paris, în cadrul sezonului România-Franţa 2019, această expoziţie oferă publicului posibilitatea de a cunoaşte mai multe lucruri despre aceşti giganţi ai Culturii internaţionale.

Spaţiul cultural Ground Control, din centrul Parisului, va găzdui această expoziţie în perioada 10 – 13 ianuarie 2019. În data de 10 ianuarie, o dată cu vernisajul expoziţiei, vor fi organizate o serie de mese rotunde, moderate de Jean-Jacques Garnier, comisarul francez al Sezonului România-Franţa, în prezenţa ES Luca Niculescu, Ambasadorul
României în Franţa, a jurnalistei  Marcelei Feraru, curatoarea expoziţiei, a Doinei Marian, directoarea Institutului Cultural Român de la Paris. Vor fi invitați Vasile Tomoioagă, campion mondial și olimpic la canotaj, dramaturgul și jurnalistul Matei Visniec, chirurgul Mihaela Bustuchină, pianista de jazz Ramona Horvath, gimnasta Ecaterina Szabo informaticianul  și Bogdan Degeratu.

Portretele acestor mari personalităţi vor fi figura şi pe gardul Pantheonului un loc binecunoscut şi emblematic, ideal pentru a pune în lumină, legăturile profunde care au îmbogățit viața culturală a celor
țări.

Ground Control, 81 rue du Charolais, Paris 75012. 10-13 ianuarie,
12-22h. Vernisajul : 10 ianuarie la 18:30.

CONTACT: iuliachealfa@institut-roumain.org;
leo.landon@institut-roumain.org

Institutul Cultural Român de la Paris, o punte între culturile română și franceză

Din 1990, ICR Paris a contribuit la înflorirea culturii românești în Franța și la consolidarea legăturilor care unesc cele două țări. În cadrul Institutului din arondismentul 7 se organizează expoziţii, dezbateri, întâlniri literare sau artistice și sunt oferite cursuri de limbă română pentru toate nivelurile. Institutul oferă de asemenea un serviciu de informare și documentare în domeniile istoriei, limbii, societății și culturii țării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.