Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția itinerantă de artă românească contemporană „Ferestre Deschise – Dunărea de la vărsare la izvoare”

0

Fundaţia Culturală Elena Surdu Stănescu și Aaylex Grup prezintă expoziția itinerantă de artă românească contemporană „Ferestre Deschise – Dunărea de la vărsare la izvoare”.

Proiectul, care cuprinde lucrări de pictură, sculptură, grafică şi tapiserie, se derulează, începând din acest an pe tot parcursul Dunării, în oraşele – port: Giurgiu (aprilie-mai 2016, Muzeul Județean Teohari Antonescu) – Ruse (30 mai – 9 iunie 2016, Muzeul Ruse), Călăraşi (15 iunie – 4 iulie 2016, Muzeul Dunării de Jos)– Silistra (7-30 iulie 2016, Muzeul Dunării de Jos), Turnu Severin (6-30 august 2016, Palatul Cultural Theodor Costescu) – Cladovo (septembrie 2016, Centrul Cultural Român), Tulcea (septembrie –octombrie 2016, Casa Avramide), iar din anul 2017 va continua în Serbia, Ungaria, Slovacia, Austria și Germania.

Expozitie Calarasi

„Artişti plastici contemporani consacraţi deschid ferestre pentru colegii lor artiştii statorniciţi pe malurile Dunării, în dorinţa de a dărui oamenilor imagini filtrate prin mintea şi sufletul lor. Lista artiştilor expozanţi va fi un document viu, în permanentă îmbogăţire, cu participarea unor artişti plastici din oraşele itinerate. În fiecare oraş în care are loc expoziţia, artiştii locali vor avea o expoziţie pe tema propusă, Dunărea, din care vor fi selecţionate patru lucrări pentru expoziţiile următoare. În final, ne vom întoarce la Sulina şi Tulcea unde ne vom întâlni într-o expoziţie amplă, ce va cuprinde toate lucrările expuse pe traseul itinerat”, a declarat Elena Surdu Stănescu, sculptor și Preşedinte al Fundației „Elena Surdu Stănescu”.

În cadrul expoziției expun importanți artiști plastici români: Elena Surdu Stănescu (sculptură), Iuri Isar (grafică), May Oana Isar (tapiserie), Teodora Coltofeanu (pictură), Dorin Coltofean (pictură), Ruxandra Papa (pictură), Aurel Bulacu (grafică), Elena (Bobi) Dumitrescu (sculptură), Laurenţiu Midvichi (pictură), Elisabeta Brînzoi (sculptură), Mihai Coltofean (pictură), Smaranda Isar (artă decorativă). Lucrările expuse pot fi achiziţionate, iar fondurile strânse vor contribui la susţinerea proiectului Ferestre deschise – Dunărea de la vărsare la izvoare.

Proiectul, realizat de Fundaţia „Elena Surdu Stănescu”, se înscrie în inițiativa Aaylex „Arta este hrană pentru suflet”, de sprijinire și promovare a adevăratelor valori culturale românești, precum și a creatorilor din diferite domenii ale artelor.

„Compania Aaylex încurajează inițiativele artistice, ca parte a unui demers esențial de reconstrucție simbolică a spiritului național. Suntem onorați că putem oferi publicului și acea „hrană spirituală” de care avem cu toții nevoie”, a declarat Bogdan Grama, director general Aaylex Grup.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.