Expoziția internațională itinerantă Românii și Marele Război – deschisă la Marche-en-Famenne

0

În data de 18 mai 2015, la sediul Bibliotecii Provinciale din oraşul Marche-en-Famenne (Provincia Luxemburg), a avut loc deschiderea oficială a expoziției “Les Roumains et la Grande Guerre”, sub patronajul Guvernatorului Provinciei Luxemburg şi al Ambasadorului României în Belgia. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Serviciului Europe Direct din cadrul Comisiei Europene și al ministerului belgian al Afacerilor externe. Muzeul Național de Istorie a României se numără printre partenerii expoziției.

Romanii și Marele Război_MNIR

Expoziția a fost inaugurată în prezența domnilor: Patrick Adam – Preşedintele Colegiului Deputaţilor Provinciei Luxemburg, Bernard Caprasse – Guvernatorul Provinciei Luxemburg și Ștefan Tinca – Ambasadorul României în Regatul Belgiei.

În discursul său, Ambasadorul României a arătat că sacrificiile românilor din Primul Război Mondial au făcut posibilă realizarea Marii Uniri de la 1918, prin unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat al României. A evidențiat importanța păstrării vii a acestor sacrificii la nivelul memoriei colective și a monumentelor comemorative ale victimelor Primului Război. Oficialii Provinciei Luxemburg au exprimat aprecierea pentru fotografiile şi documentele unice din cadrul expoziției și au evidențiat importanța cunoașterii realităților războiului atât pe frontul de vest, cât şi pe frontul de est, mai puțin cunoscut publicului belgian.

Vernisajul s-a bucurat de participarea a numeroși reprezentanți ai autorităților provinciale și ai comunității locale din Marche-en-Famenne. La eveniment au participat și reprezentanți ai Institutului Cultural Român de la Bruxelles, care a sprijinit concretizarea acestei manifestări.

Expoziția poate vizitată la Biblioteca Provincială din Marche-en-Famenne până la data de 7 iunie 2015. Prin demersurile Ambasadei, expoziția va continua să fie prezentată publicului belgian pe tot parcursul anului 2015, fiind prevăzute expoziţii la Aalst (iunie), Bruges (iulie), Leopoldsburg (septembrie-octombrie) şi Namur (decembrie).

Acest proiect expozițional a mai fost deschis la Milano și Roma (Italia), Chișinău (Republica Moldova) și Bruxelles (Belgia), pe parcursul anului 2014.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.