Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția „ÉLÉVATION“ la Galeria ICR Viena

0

Institutul Cultural Român de la Viena găzduieşte în perioada 17 martie – 15 aprilie expoziţia de fotografie „ÉLÉVATION“ semnată de artiştii Pascal Gravot Haeberli şi Franz Galo. Vernisajul are loc la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena), joi, 17 martie, de la ora 19.00, în prezenţa lui Pascal Gravot Haeberli şi a istoricului şi criticului de artă Adrian Buga. Evenimentul marchează Ziua Internaţională a Francofoniei sărbătorită anual pe 20 martie.

„ÉLÉVATION“ la Galeria ICR Viena
„ÉLÉVATION“ reunește portretele atipice ale unor artiști români care s-au lăsat fotografiați în „stare de levitație“ în atelierele lor. Totodată proiectul fotografic aduce în prim-plan locuri din București alese de artişti ca fiind reprezentative pentru personalitatea lor.

Selecţia de la Galeria Institutului Cultural Român de la Viena cuprinde „portretele în aer“ ale artiştilor Florica Prevenda, Gabriela Culic, Ioana Ciocan, Nicolae Comănescu, Gorzo, Mircea Roman, Roman Tolici şi Aurel Tar.
Anul acesta, Galeria ICR Viena va găzdui expoziţii Florica Prevenda (19 aprilie – 20 mai) şi Gabriela Culic (29 noiembrie – 2017).

Din proiectul „ÉLÉVATION“ fac parte şi artiştii George Anghelescu, Ion Bârlădeanu, Codruţa Cernea, Francisc Chiuariu, Suzana Dan, Ioan Medruţ, Adriana Preda, Valeriu Schiau, Ioana Sisea, Ştefan Ungereanu, Dominic Vîrtosu, Marian Zidaru, Victoria Zidaru, Zoita.

„ÉLÉVATION“ este inclus în proiectul Bucharest Art Tool prin care Pascal Gravot Haeberli şi Franz Galo au început să exploreze scena artistică din Bucureşti în urmă cu trei ani. Astfel, orașul se alătură altor două metropole – Tokyo și Rio de Janeiro – al căror mediu creator poate fi urmărit în comunitățile online Tokyo Art Tool și Rio Art Tool.

Pascal Gravot Haeberli s-a născut în Bretania, Franța. A studiat și a lucrat în țări diferite printre care Franța, Ungaria, Italia, Canada, Guatemala, Uzbekistan și Japonia. Din 2012 locuieşte în București și explorează scena artistică prin fotografie.

Franz Galo s-a născut în Franţa, iar din 2013 trăiește și lucrează în București. Este interesat de scris, fotografie, desen, colaj și pictură, precum și de cinematografie. În 2014, a câștigat Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj cu filmul Krk la Festivalul Internațional de la Pontault-Combault, Franța.

Expoziţia „ÉLÉVATION“ poate fi vizitată la sediul Institutului Cultural Român de la Viena în perioada 17 martie – 15 aprilie, de luni până vineri, între orele 10.00-18.00. Intrarea este liberă.

Institutul Cultural Român de la Viena
Argentinierstr. 39, 1040
Tel.: +431 319 10 81;
office@rkiwien.at
www.rkiwien.at
www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.