Chișinău: Expoziția de pictură „Metamorfoza formelor” a artistului plastic Anatol Lazarev

0

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău, organizează vineri, 26 august 2016, ora 15.00, la Galeria de artă a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchievici” din Chișinău, vernisarea expoziției de pictură „Metamorfoza formelor” a artistului plastic Anatol Lazarev.

afis 2.cdr

Pendulând între tradiție și inovație, expoziția lui Anatol Lazarev, pictor care locuiește la Slobozia situată dincolo de Nistru, constituie o meditație pe marginea limbajului artelor, a arhetipurilor, a formelor, a armoniei lăuntrice. Suprafețele compozițiilor sale alcătuite din fire de paie lucrate cu artă de bijutier abordează o tematică, deopotrivă, rurală și urbană, laică și religioasă, ridicându-se din contingent, prin transfigurare, spre transcendent. Având în vedere multiplele sale conotații culturale, în care gramatica limbajului plastic se armonizează cu geometria și culoarea muzicală a formelor, dar și cu literatura, prin tematica abordată,  –  expoziția „Metamorfoza formelor” este organizată pentru marcarea Zilei Limbii Române în Republica Moldova.

Anatol Lazarev s-a născut pe 25 decembrie 1953, în satul Ciuburciu, raionul Slobozia, în Transnistria, Republica Moldova. În 1989 a absolvit Academia Națională de Arte a Ucrainei din Kiev. A expus în galerii prestigioase din Republica Moldova, România, Ucraina etc. și a primit nenumărate distincții. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.