Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Expoziția de fotografie „Atlasul frumuseţii”, la sediul Organizației Națiunilor Unite de la New York

0

La iniţiativa Misiunii Permanente a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite şi a Institutului Cultural Român din New York, în perioada 25-29 martie 2019 sediul ONU din New York găzduiește expoziţia „Atlasul frumuseţii” a fotografei românce Mihaela Noroc. Expoziţia a fost inaugurată în data de 25 martie de către Reprezentantul Permanent al României la Naţiunile Unite, ambasadorul Ion Jinga, împreună cu directorul Institutului Cultural Român din New York, Dorian Branea, în prezenţa unui mare număr de membri ai corpului diplomatic acreditat la ONU.

Ambasadorul Ion Jinga a afirmat că, prin intermediul acestei expoziţii, România îşi doreşte să transmită un mesaj de toleranţă şi respectare a diversităţii, precum şi de promovare a drepturilor femeilor, evenimentul desfăşurându-se imediat după lucrările Comisiei ONU pentru Statutul Femeii. Reprezentantul României la ONU a apreciat autenticitatea proiectului Mihaelei Noroc şi relevanţa prezentării unor portrete de femei din diferite ţări, culturi, comunităţi, rase sau religii la sediul Organizației Naţiunilor Unite din New York, care reflectă la rândul său aceeaşi diversitate.

Directorul Institutului Cultural Român din New York, Dorian Branea, a vorbit despre cele trei dimensiuni ale proiectului „Atlasul frumuseţii”, care trimite la ideea de frumusețe feminină descoperită în diversitatea formelor sale, reflectând în același timp diversitatea culturală a mediilor din care provin femeile portretizate și, nu în ultimul rând, deschizându-se către o dimensiune filozofică referitoare la aspectul nenormat, necanonic al frumuseții pur și simplu.

Activitatea fotografei Mihaela Noroc a devenit cunoscută în special prin intermediul canalelor de social media. Mihaela şi-a început studiile de Foto-Video la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. În 2012, după mai mulţi ani de activitate în diverse domenii, a decis să-şi concentreze toată energia asupra primei sale iubiri: fotografia. O călătorie în Etiopia, unde a descoperit chipuri feminine de o mare atractivitate, a inspirat-o să demareze proiectul „Atlasul frumuseţii”, care s-a dovedit ulterior extrem de popular, lansându-i cariera internaţională. Albumul Atlasul frumuseţii. Femeile lumii în 500 de portrete a fost publicat pentru prima oară în septembrie 2017 de către editura Ten Speed Press; ediția în limba română, apărută la editura Humanitas, a urmat la scurtă vreme. Proiectul Mihaelei Noroc a fost prezentat laudativ de numeroase publicații și televiziuni internaționale, printre care The Wall Street Journal, Forbes, The Oprah Winfrey Show, CNN și BBC.

ICR New York

Expoziţia de fotografie: „Atlasul Frumuseţii”, Autor: Mihaela Noroc

Sediul ONU, New York, 25 martie 2019

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.