Expert Forum organizează gala proiectelor despre bună guvernare în România și Republica Moldova

0

GALA DE PROIECTE EFOR ŞI PREMIILE DE CRĂCIUN

Expert Forum organizează gala proiectelor despre bună guvernare în România și Republica Moldova. Pe scurt, vom discuta două teme cu impact în România și în regiune: risipirea banilor publici și modul în care guvernările sunt în derivă din cauza populismului și dezinformării.

În plus, vom trage concluzia despre ce a însemnat anul Centenar pentru România (şi eventual Republica Moldova) şi ce ne aşteaptă în 2019.

Luni 10 decembrie, de la 13:00 la 16:00 | Athénée Palace Hilton (Episcopiei 1-3) | Sala le Diplomat

  • Vom premia câștigătorii concursului de fotografie Banii EU… vorbesc! și vom arăta care este impactul cheltuirii banilor europeni, după ce am lucrat cu două comunități civice în Cluj și Constanța.

  • Vom prezenta hărţile clientelismului politic, proiectul fanion al EFOR, pe RomâniaRepublica Moldova şi Lansăm și Detectorul de clientelism – un ghid practic pentru identificarea tiparelor clientelare în fonduri publice, achiziții publice, finanțarea partidelor etc

  • Vom arăta cum se cheltuie banii publici românești, în speță cei destinați Programului de Dezvoltare Locală (PNDL) în Constanța (pilot): cine a primit fonduri, cine a câștigat contractele și care este profitul politicienilor din toată povestea.

  • Vom premia studenţii câştigători ai concursului Cum să fii un trol de succes? ABC-ul dezinformării pe social media care au luat parte la pilotarea toolkit-ului EFOR pentru combaterea manipulării online, venită dinspre Kremlin sau din alte surse. Vor fi prezenţi studenţi din Republica Moldova şi România, ţările cuprinse în proiectul nostru de combaterea dezinformării.

Evenimentul este deschis tuturor celor interesați, cu condiția înregistrării pe pagina https://expertforum.ro/gala-efor-2018/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.