Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Evenimentul European pentru Tineret: Peste 8000 de tineri discută despre viitorul Europei în perioada 1-2 iunie

0

Cu un an înaintea alegerilor europene, tineri din toata Uniunea Europeană şi nu numai îşi vor stabili priorităţile privind viitorul Europei.

Cea de-a treia ediţie a Evenimentului European pentru Tineret (European Youth Event – EYE 2018) va avea un număr record de peste 8000 de participanţi, implicaţi în 400 de activităţi, dezbateri, spectacole şi ateliere de lucru, care se vor desfăşura la sediul Parlamentului European din Strasbourg, începând cu vineri, 1 iunie, ora 10:00, până sâmbătă, 2 iunie, ora 19:00. Dezbaterile sunt centrate pe cinci teme principale: tineri şi vârstnici; bogaţi şi săraci; separaţi şi împreună; în siguranţă şi în pericol; local şi global.

Schimb de idei între generaţii şi naţiuni

EYE este un eveniment internaţional pentru tineri, organizat de către tineri (16-30 ani). Marea majoritate a activităţilor sunt concepute şi pregătite de către una dintre cele 130 de organizaţii de tineret participante, inclusiv YO! Fest, în faţa Parlamentului.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va deschide sesiunea plenară a EYE vineri la ora 10:00, împreună cu aproximativ 50 de deputaţi europeni care participă la ateliere şi dezbateri. Alte figuri politice de renume, cum ar fi fostul preşedinte francez Valéry Giscard d’Estaing, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, Marianne Thyssen şi fostul ministru grec de finanţe Yanis Varoufakis, se vor angaja în discuţii interesante cu viitoarea generaţie de decidenţi la nivel european. Câştigătorii premiului Sakharov, Denis Mukwege şi Lamiya Aji Bashar, vor susţine discursuri.

Următorii paşi

Rezultatul sesiunilor va fi integrat în cadrul raportului EYE, cele mai bune idei fiind prezentate în cadrul audierilor speciale cu tinerii, care vor avea loc toamnă în cadrul Comisiilor Parlamentare.

Peste 200 de tineri din România vor participa la acest eveniment.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.