Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eveniment online organizat de Asociația Little People România cu ocazia Zilei Internationale a Copilului cu Cancer

0

5 tineri supraviețuitori de cancer împărtășesc într-un cadru prietenos de tip webinar, propriile experiențe de luptă împotriva cancerului, în semn de solidaritate și spre încurajarea tuturor celor care acum trec prin experiența grea și obositoare a bolii. Fiecare dintre ei sunt dovada vie a faptului că există viață după cancer.

Webinarul poate fi urmarit live pe pagina de FB a Asociatiei: https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania luni, 15 februarie, începând cu ora 12.00.

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului cu Cancer (15 februarie) Asociația Little People întreprinde o serie de acțiuni și demersuri care să aducă în atenția opiniei publice provocările complexe ale pacienților oncologici. Cea mai cunoscută campanie de solidaritate desfășurată de asociație an de an, este Zilele Bandanei.

Bandana este un simbol asociat unuia dintre cele mai grele și evidente momente ale experienței de luptă împotriva cancerului, pierderea părului, care atrage de cele mai multe ori stigmatizare în societatea noastră. A vorbi și a recunoaște povara fizică și mentală adusă de experiența de a avea cancer este doar începutul manifestării sprijinului pentru cei afectați.

Deoarece pandemia impune restricții considerabile și anul acesta nu putem să fim prezenți în școli, centre comerciale sau în mijlocul comunităților, invităm publicul larg, părinți și tineri care trec acum prin experiența grea a luptei cu boala și au nevoie de speranță și încurajare să ia parte la această întâlnire online cu tinerii supraviețuitori. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.