Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Muzicii

0

Ziua Muzicii
Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Muzicii

“Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor. Ea dă esența ordinii, înălțând către tot ce este bun, drept și frumos.”Platon

ziua-muzicii-mic
La început de octombrie, UNESCO a decretat celebrarea pe plan mondial a muzicii, ca expresie a frumuseții și a armoniei.
În ultimii ani s-au realizat diferite studii în centre științifice și universitare din lume care au dovedit efectele surprinzătoare pe care muzica clasică le are asupra inteligenței, afectivității și a stării de sănătate a ființei umane. Adusă la nivel de artă, muzica poate vindeca trupul, întări mintea și elibera spiritul creator al omului. Dacă prin educație muzicală ne putem îmbunătăți inteligența, cum altfel ne putem îmbunătăți celelalte aspecte ale vieții, cum ar fi caracterul, virtutea, dezvoltarea sentimentelor umane? Ne poate muzica ajuta să fim mai buni, mai morali? Poate muzica să ne ajute să ne dezvoltăm o personalitate mai armonioasă și să ne formăm un caracter mai puternic, bazat pe valori?

Sâmbătă, 8 octombrie, vă invităm la Centrul Multifuncțional Bastion, pentru a cinsti această artă și a sărbători împreună Ziua Internațională a Muzicii.

Programul detaliat al evenimentului este:

10.00 – 12.00 Povestea sunetului (atelier de muzică și dans)

12.30 – 14.30 Isadora Duncan: Dansul ca expresie a frumuseții (atelier de dans)

12.30 – 14.30 Ritm și armonie (atelier de ritm și improvizație)

17.00 – 20.00 Prelegere filosofică: Beneficiile muzicii clasice

Prezintă: Monica VARGA și Ioana NEGREA

  • Rolul pedagogic al muzicii
  • Importanța transmiterii muzicii tradiționale
  • Adaptarea muzicii vechi la lumea modernă
  • Efectul Mozart
  • Recital de muzică clasică

Susţinerea acestui eveniment este realizată de membrii voluntari ai Asociaţiei Culturale Noua Acropolă.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.